ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

1α2ΥΛΙΚΑ:

5 μεγάλες μελιτζάνες

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 ντομάτες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις μελιτζάνες  και αφαιρούμε την φλούδα τους σε τέσσερα σημεία κατά μήκος. Τις αφήνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε λάδι σε τηγάνι, αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μας, τις στραγγίζουμε σε τρυπητή για να φύγει το περιττό λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί λίγο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί.

Χαράζουμε τις μελιτζάνες στο κέντρο με ένα μαχαίρι και τις γεμίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι με λίγο νεράκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

 

4 Αυγούστου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης