ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Κολοκυθοκεφτέδες

1α1

 

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κολοκύθια
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
100γρ. μαïντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
130 γρ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

100 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα αλατίζουμε λίγο και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε τα κολοκύθια, θρυμματίζουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το μείγμα αν θέλει κι άλλο αλάτι πρίν αρχίσουμε να πλαθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

Βάζουμε σε ενα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτια μέχρι να κοκκινίσουν και να ψηθούν. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με δροσερό τζατζίκι.

Όταν βγάλουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν πριν τους σερβίρουμε.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

 

2 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης