ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Κοκκινιστό κοτόπουλο με αρακά και πατάτες

κοτόπουλο-με-αρακά-πατάτες-και-καρότα-στην-κατσαρόλαΥΛΙΚΑ:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή 3 μπούτια κομμένα στα δύο)

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

300 γρ. αρακάς

2  πατάτες

2 καρότα

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

1/2 κουτί “ντομάτα στον τρίφτη”

1 κ. σ. πελτέ ντομάτας

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι ,  πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τα καρότα σε μπαστουνάκια.

Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Χαμηλώνουμε ελαφρώς την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την ντομάτα στον τρίφτη, τη ζάχαρη και νερό  τόσο ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά, ελέγχουμε για το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30-35 λεπτά ακόμα.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

 

Απρίλιος 16, 2018

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης