ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Κανελόνια με κιμά

1α4

 

ΥΛΙΚΑ:

2 πακέτα κανελόνια
3/4 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουτί ντοματοπελτέ
Διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Αλάτι  , Πιπέρι
1-2 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 -2 ποτήρια νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα κανελόνια.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να τσιγαριστεί αφου το ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , το χυμό ντομάτας , την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει ο κιμάς.Πρίν το βγάλουμε από το μάτι προσθέτουμε 2 χούφτες τυρί τριμμένο και ανακατέβουμε καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο γατί αν γεμίσουμε τα κανελόνια μας αμέσως λόγω διαφοράς θερμοκρασίας θα μας σπάσουν.

 Με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και να τα στρώνουμε στο ταψί. Δεν τα γεμίζουμε ολόκληρα γιατί με το ψήσιμο θα μας χυθεί ο κιμάς έξω από τα κανελόνια.
Αφού έχουμε γεμίσει όλα μας τα κανελόνια περιχύνουμε από πάνω λίγο ντοματοπελτέ παράλληλα στα κανελόνια.
Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και το γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40’.
Καλή σας όρεξη!!

 

Ιούνιος 6, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης