ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

1wΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κιμά (ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3/4 φλυτζανιού ρύζι καρολίνα

2-3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 ασπράδια αυγών

αλάτι- πιπέρι

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

ελαιόλαδο

Σάλτσα Αυγολέμονο

2 κρόκοι αυγών

χυμό από 1 1/2 λεμόνια

2 κ. σ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό  τα ασπράδια, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι σε ένα μπολ. Τα ζυμώνουμε καλά, και τα πλάθουμε σαν μικρά κεφτεδάκια. Έχουμε τοποθετήσει την κατσαρόλα στο μάτι με λίγο λάδι, το νερό και το κύβο και την αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας και αφήνουμε το φαγητό να βράζει σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

Χτυπάμε καλά τους κρόκους σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό τον λεμονιών συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα και προσθέτουμε το ζωμό από το φαγητό μας… Έπειτα προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, την κουνάμε λίγο και το αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

10 Σεπτεμβρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης