ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ: Γιουβέτσι με κοτόπουλο

1a1ΥΛΙΚΑ:

1  κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 συσκευασία κριθαράκι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ.ι χυμό ντομάτας
2 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Το περιχύνουμε με το χυμό της ντομάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ανάποδα για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε το κριθαράκι να απλωθεί σε όλο το ταψί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμη.

 

Καλή σας όρεξη!!

3 Μαρτίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης