ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. -Βόμβα έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου

Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα, για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και στο σημείο βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, σύμφωνα την αστυνομία, διαμένει ο δικαστικός Ισίδωρος Ντογιάκος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν δώσει χρονικό περιθώριο 20 λεπτά.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η βόμβα δεν εξερράγη από λάθος στη συνδεσμολογία της.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, οι κάτοικοι έχουν εντολή να μην βγουν από τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι άνδρες του ΤΕΕΜ προχώρησαν σε εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμό έξω από την οικία του στις 4 το πρωί από τον φρουρό που τον φυλάει και στη συνέχεια από την Αστυνομία. Ο ίδιος ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στις πρώτες του δηλώσεις στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, τόνισε πως είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα.

«Υπήρχε ένα μηχανάκι σταθμευμένο έξω από το σπίτι και στην μπαγκαζιέρα ήταν ο μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα. Το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου» πρόσθεσε.

Ο κ. Ντογιάκος, πάντως, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα δεν είχε δεχθεί απειλές για υποθέσεις που χειρίζεται.

Η βόμβα κοντά στο σπίτι του αντεισαγγελέα ήταν τοποθετημένη μέσα σε κατσαρόλα η οποία με τη σειρά της είχε τοποθετηθεί στη μπαγκαζιέρα μηχανής. Πιθανότατα ο δράστης ή οι δράστες για να μην κινήσουν υποψίες έφτασαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του δικαστικού λειτουργού στον Βύρωνα με τη μηχανή και προσποιήθηκαν ότι παρκάρουν για να μην κινήσουν τις υποψίες του αστυνομικούς – φρουρού του αντεισαγγελέα.
Κατάφεραν να διαφύγουν ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε σοβαρό λάθος στην συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού. Η βόμβα δεν εξερράγη ποτά και έτσι οι αστυνομικοί έχουν την ευκαιρία να την εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια.
Ουσιαστικά, πέρα από τη συνδεσμολογία, η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις “φωτογραφίζει” και την οργάνωση οι αστυνομικοί θα έχουν την ευκαιρία αφού τον απενεργοποιήσουν να εξετάσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA του ανθρώπου που την κατασκεύασε ή τη μετέφερε.
Το ίδιο θα συμβεί και με την κατσαρόλα αλλά και τη μηχανή πάνω στην οποία είχε τοποθετηθεί.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τρομοκράτες είναι πολύ προσεκτικοί, φροντίζουν δηλαδή να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη, ωστόσο οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι έκαναν το λάθος που θα τους δώσει στοιχεία.

Πηγή:  iefimerida.gr     newsit.gr
Νοέμβριος 13, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης