Σκηνικό ανταλλαγής με τους Ελληνες αξιωματικούς δείχνει η δημοσιότητα του βίντεο με τους 8 Τούρκους

Η προέλευση της λέξης παζάρι είναι τουρκική. Άρα οι γείτονες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και είναι εξπέρ στην πρακτική αυτή. Τίποτα δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί τυχαίο από όλα όσα συμβαίνουν από τη νύχτα της 2ας Μαρτίου όταν ξαφνικά και αναίτια δυο έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν στα χέρια των Τούρκων.

– Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: Προσπάθεια εκβιασμού όσο αφορά την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών – Την Παρασκευή εκδικάζεται η τρίτη προσφυγή της Τουρκίας για τους 8 τούρκους αξιωματικούς που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα – Το βίντεο που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα “καταδικάζει” τους 8 – Δεν έχει σταλεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα ως στοιχείο – Φαίνονται κάποιοι να κρατούν όπλα και είναι εμφανώς επεξεργασμένο – «Δεν έχει σταλεί σ’εμάς τέτοιο βίντεο», λένε οι δικηγόροι των 8 τούρκων – Περίεργη η χρονική συγκυρία που έρχεται στην δημοσιότητα την ώρα που οι δυο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φέρονται να παρουσιάζονται οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, διακρίνονται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, να προχωρούν στους διαδρόμους του στρατοπέδου προκειμένου να πάρουν το ελικόπτερο για την Ελλάδα. Μάλιστα, τρεις από αυτούς φαίνεται να κρατούν πιστόλι.

Στη συνέχεια του βίντεο βλέπουμε την εισβολή των Δυνάμεων Ασφαλείας στο ίδιο στρατόπεδο. Όπως αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές, τα πρόσωπα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών έχουν αναγνωριστεί.

Το συγκεκριμένο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μία ημέρα πριν η ελληνική δικαιοσύνη αποφανθεί για το τρίτο τουρκικό αίτημα περί έκδοσής τους. Η γνησιότητα του βίντεο δεν μπορεί να αποδειχθεί, ούτε και να διασταυρώσει εύκολα κανείς ότι οι ένστολοι που απεικονίζονται στο βίντεο είναι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που έχουν διαφύγει στην χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, αμφιβόλου γνησιότητας και η χρονική στιγμή που δημοσιεύτηκε πληθαίνουν τα σενάρια ότι οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν το κλίμα περί του αιτήματός του για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους αξιωματικούς.

Χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο για τους δυο Έλληνες αξιωματικούς, η κράτησή τους συνεχίζεται. Και ενώ από τα πιο επίσημα χείλη της τουρκικής κυβέρνησης είχε διαψευστεί ότι οι Ελληνες κρατούνται για να γίνει ανταλλαγή με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα τα γεγονότα φαίνεται να τους διαψεύδουν. Την Παρασκευή εκδικάζεται η τρίτη κατά σειρά προσφυγή της Τουρκίας για την έκδοση των 8 από την χώρα μας προκειμένου να δικαστούν στην Τουρκία για το πραξικόπημα.

Και ω του θαύματος, 24 ώρες πριν την εκδίκαση της προσφυγής, έρχεται στην δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολού το οποίο καταδικάζει τους 8 αφού τους δείχνει την ημέρα του πραξικοπήματος να προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Η γνησιότητα του βίντεο δεν μπορεί να αποδειχθεί, ούτε και να διασταυρώσει εύκολα κανείς ότι οι ένστολοι που απεικονίζονται στο βίντεο είναι οι 8 τούρκοι αξιωματικοί που έχουν διαφύγει στην χώρα μας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το βίντεο δεν έχει αποσταλεί από την Τουρκία στους δικηγόρους των 8. Δεν αποκλείουν ωστόσο, την Παρασκευή να βρεθούν προ εκπλήξεως και το βίντεο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο από την άλλη πλευρά.

Πηγές του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν επίσης στο onalert.gr ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια εκβιασμού όσο αφορά την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Το βίντεο με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα να κρατούν όπλο. Οι Τούρκοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά. Οι Τούρκοι Αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα. Μάλιστα το βίντεο είναι επεξεργασμένο καρέ καρέ και αναγράφονται ακόμα και τα ονόματα των τούρκων που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα.

Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται φιλοκαθεστωτικοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 11 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και δείχνει πλάνα από τις 14 και τις 15 Ιουλίου. Είναι ένα βίντεο που προφανώς είχε εντοπιστεί από τις αρχές από την πρώτη στιγμή, ωστόσο το καθεστώς επιλέγει να το φέρει στο φως της δημοσιότητας τώρα.

Η λέξη μπέσα μπορεί να είναι αλβανικής προέλευσης αλλά όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα οι γείτονες εξ ανατολών είναι αυτοί που την τιμούν.

 

newsit

15 Μαρτίου, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης