Πώς θα μπορέσετε να επιτύχετε μείωση στο ενοίκιό σας;

Η οικονομική λιτότητα των τελευταίων ετών μας έχει οδηγήσει στο να προσπαθούμε να μειώσουμε τα έξοδά μας σε όλα τα επίπεδα, καθώς κάθε ευρώ μετράει.

Μια από τις πρώτες και πιο συνήθεις επιλογές όσων θέλουν να ρίξουν το κόστος της καθημερινότητας, είναι να ζητήσουν μείωση του ενοικίου του σπιτιού στο οποίο διαμένουν.

Αν, λοιπόν, βρίσκεστε κι εσείς σε αυτή τη φάση και θέλετε να το τολμήσετε, αλλά φοβάστε ότι δεν θα καταφέρετε να πείσετε τον ιδιοκτήτη/την ιδιοκτήτρια, σας έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βάλουν στη σωστή κατεύθυνση προς την επίτευξη του στόχου σας.

1. Ξεκινήστε κάνοντας μια λογική προσφορά

Κανένας ιδιοκτήτης δε θα δεχτεί από τη μία μέρα στην άλλη μείωση άνω των 100 ευρώ, για παράδειγμα. Θέστε μια εφικτή μηνιαία μείωση, κάνοντας τη διαπραγμάτευσή σας πιο εύκολη.

2. Μην εστιάσετε μόνο στο ενοίκιο

Επειδή πάντα υπάρχει η πιθανότητα να απορριφθεί το αίτημά σας άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες, καλό θα είναι να έχετε μερικές εναλλακτικές που και πάλι θα έχουν κέρδος στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα, αν το σπίτι χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις (τέντες, κουφώματα, υδραυλικά κλπ.), ζητήστε να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες εργασίες.

3. Αναλάβετε εσείς τις εργασίες, με αφαίρεση του κόστους από το ενοίκιο

Μπορεί και για τη δεύτερη επιλογή να λάβετε αρνητική απάντηση, οπότε προτείνετε να αναλάβετε εσείς το κόστος των εργασιών βελτίωσης του σπιτιού, με τη διαφορά ότι το κόστος αυτό ή ένα σημαντικό μέρος αυτού θα αφαιρείται μηνιαία από το ενοίκιο. Εξάλλου, αυτή είναι μια συμφωνία που γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.

4. Δείξτε πρόθεση για ανανέωση του συμβολαίου

Αν βρίσκεστε σε περίοδο που φτάνει στο τέλος το ήδη υπάρχον συμβόλαιό σας, αφενός είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ζητήσετε μείωση, αφετέρου είναι μια πολύ καλή αφορμή για να δείξετε καλή θέληση, που θα πει να εξηγήσετε ότι σας αφορά να παραμείνετε σε αυτό το σπίτι και γι’ αυτό θα θέλατε να μειώσετε το ενοίκιο, ώστε να το καταφέρετε. Αν είστε τυπικοί στην πληρωμή κάθε μήνα, η πρόθεσή σας θα εκτιμηθεί αναλόγως.

5. Έχετε πάντα στο μυαλό σας το πιο ατυχές σενάριο

Επειδή είναι πολύ πιθανό όλα τα παραπάνω να μην αποδώσουν καρπούς, απλώς να έχετε στο μυαλό σας ότι μπορεί να χρειαστεί να αρχίσετε να κοιτάτε για καινούριο σπίτι. Όλα μέσα στη ζωή είναι.

Πηγή: huffingtonpost.gr

15 Μαρτίου, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης