Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Ελικόπτερα και αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες -Έσπασε στα δυο το μέτωπο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα σε δασική περιοχή στη Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα. Αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, έχουν εκκενωθεί οικισμοί. 

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της απειλητικής φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Δρακουλιάνικα, ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά και το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι, ύστερα από αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων.

Δείτε βίντεο: 

 

 

 

 

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 54 πυροσβέστες και 24 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εκτός των άλλων υπάρχουν φόβοι και για μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές ελιές. 
 

22 Αυγούστου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης