Προσοχή: Έτσι πλένουμε σωστά τα χέρια μας – Οι κινήσεις που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερα βίντεο για το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, ώστε να μην ξεφεύγουν σημεία μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην “προστασία” του οργανισμού μας. Οι οδηγίες των ειδικών για την προστασία μας από τον νέο κορονοϊό ή ακόμη και από οποιονδήποτε άλλο, ξεκινούν από το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Πολλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία οδηγούν σε ασθένειες, μπορεί να “κρύβονται” σε σημεία που δεν πάει το μυαλό μας…

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνεται ο σωστός τρόπος να πλένουμε τα χέρια μας, προκειμένου να μην ξεφεύγουν της προσοχής μας σημαντικά σημεία, όπως είναι τα ακροδάκτυλα, τα νύχια, αλλά ακόμη και ο καρπός.

Δείτε το βίντεο που έχει ετοιμάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Βήμα βήμα οι οδηγίες από τον ΠΟΥ
– Ανοίγουμε τη βρύση και βρέχουμε τα χέρια μας. Λαμβάνουμε αρκετή δόση σαπουνιού ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες των χεριών μας.
– Τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους.
– Τρίβουμε την παλάμη του ενός χεριού πάνω στην ραχιαία του άλλου, περνώντας τα δάκτυλα του ενός χεριού ανάμεσα στο άλλο.
– Τρίβουμε τις παλάμες των χεριών και τα μεσοδακτύλια διαστήματα βάζοντας τα δάκτυλα σταυρωτά.
– Τρίβουμε τις άκρες των δακτύλων και τα νύχια.
– Δεν ξεχνάμε τον αντίχειρα και τον καρπό. Αφού ξεπλύνουμε καλά τα χέρια μας, είναι εξίσου σημαντικό να τα σκουπίσουμε, αφού τα μικρόβια κυκλοφορούν πολύ πιο εύκολα σε βρεγμένα χέρια.
– Χρησιμοποιούμε το χαρτί με το οποίο σκουπίσαμε τα χέρια μας για να κλείσουμε τη βρύση.
Η συνολική διαδικασία του πλυσίματος δεν κρατάει περισσότερα από 60 δευτερόλεπτα.

newsit

29 Μαρτίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης