Προκαλεί τουρκική εφημερίδα: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος»- Τούρκος δημοσιογράφος αμφισβητεί την Ελληνικότητα του Αγαθονησίου

Την στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται σε έξαρση, όπως φαίνεται οι γείτονες δεν αφήνουν καμία ευκαιρία κλιμάκωσης να πάει χαμένη. Αυτη την φορά ο Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Τακάν, γνωστός κατά καιρούς για τα προκλητικά δημοσιεύματα του, με αφορμή άρθρο στο kalymnos-news («Ψηλά οι σημαίες από τους λιγοστούς μαθητές το ακριτικού Αγαθονησίου») αμφισβητεί την Ελληνικότητα του Αγαθονησιου. 

Ειδικότερα στο άρθρο ο Τακάν στέλνει μήνυμα στον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον τίτλο «Μπιναλί … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …». Στο προκλητικό άρθρο που δημοσιεύει ο ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Υenicag ο Αχμετ Τακάν,αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού, παραθέτοντας μάλιστα και τους παρακάτω χάρτες για το κοινό του ως… απόδειξη! 

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, κάνει αναφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας, λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ στο Αγαθονήσι, στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.

Με πληροφορίες απο yenicaggazetesi.com.tr, kalymnos-news, rodiaki.gr

Μάρτιος 13, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης