Πολάκης ενώ μετράμε 39 νεκρούς από γρίπη: Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε

«Είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας

Μπορεί μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη να αυξήθηκε κατά 21 και να έχει φτάσει συνολικά τους 39, μπορεί οι ειδικοί να μιλούν για ισχυρό κύμα γρίπης, μπορεί να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή εμβόλια ωστόσο για τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη «δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής (10.02.2019) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και φυσικά το πρώτο ερώτημα που του τέθηκε ήταν για τη γρίπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη γρίπη μίλησε για «fake news και καταστροφολογία», που, όπως είπε, στη δημόσια υγεία, δεν είναι ανεκτά. «Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση στην οποία οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από, δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφή, στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης», τόνισε.

Παράθεσε στοιχεία σχετικά με τους νεκρούς και τα κρούσματα από τη γρίπη τα προηγούμενα χρόνια. Το 2010-2011 τα κρούσματα ήταν 309 και οι νεκροί 101, στο 2015-2016 τα κρούσματα 372 και οι νεκροί 123, το 2017-2018 τα κρούσματα 50 και οι νεκροί 14.

Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία, που παρέθεσε ο Παύλος Πολάκης, 173 άτομα έχουν νοσήσει σοβαρά, μόνο 15% ήταν εμβολιασμένοι, ενώ οι 165 που νόσησαν, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Ανάμεσα στους νεκρούς, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπάρχουν και άτομα που δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι ήπια χρονιά, είναι πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας», είπε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως «φέτος έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατ. άνθρωποι και υπάρχει απόθεμα εμβολίων. Ωυχραιμία, είναι μια επιδημία, χτυπάει κάποιους ανθρώπους. Λυπόμαστε βαριά για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται».

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης είπε πως «το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια είναι 552.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή από τις 188 θέσεις γιατρών. Αναφέρθηκε δε και στη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στην Ικαρία και επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ γιατί αυτό δεν το πρόβαλε κανείς «αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους τάιζε».

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε ξανά και στον Επίτροπο Υγείας (σ.σ. που τον κατέκρινε γιατί το τσιγάρο και του είχε απαντήσει μέσω Facebook), λέγοντας πως «θα περίμενα τον Ευρωπαίο επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το 5ευρω και τους γιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγείας».

Ο Παύλος Πολάκης στο Κεντρικό Δελτίο του KONTRA Channel με την Αναστασία Γιάμαλη

Ο Παύλος Πολάκης στο Κεντρικό Δελτίο του KONTRA Channel με την Αναστασία Γιάμαλη"Καταστροφολογία και τα FAKE news για την γρίπη. Αυτά στην Υγεία δεν είναι ανεκτά. Φέτος με βάση τα επίσημα στοιχεία έχουν εμβολιαστεί 2εκ πολίτες. Οι περισσότεροι από άλλες χρονιές " "Το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578. Το μέγιστο ήταν την περίοδο των ολυμπιακών Αγώνων 495 κρεβάτια. Αυτή την στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια 552""Δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή σε όλη την χώρα από τις 188 θέσεις Ιατρών!" "Βάλαμε αξονικό στην Ικαρία, σε ένα ακριτικό νησί και δεν πρόβαλε κανένα ΜΜΕ. Αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους ταϊζε " "Θα περίμενα τον Ευρωπαίο επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το 5ευρω και τους ιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγειας " "Ο κ.Δημητρακόπουλος να μας πει αν είναι σκευωρία ή παραγραφή. Αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης" "Από το 2018 έχει ασκηθεί δίωξη στον κ.Φρουζή και δεν τον έχει καλέσει ακόμη η δικαιοσύνη. Το ότι ρώτησα γιατί δεν τον έχει καλέσει είναι παρέμβαση; " "Μπαίνουμε στην τελική ευθεία στην υπόθεση #Novartis " "Toν Πάνο Καμμένο τον γνωρίζω από το 2008 που ήταν υπουργός Ναυτιλίας, Διαφωνώ απόλυτα μαζί του για την Συμφωνια των Πρεσπων Ειχαμε καλή συνεργασία αλλά τώρα έχει αυτοεγκλωβιστεί " "Μας ενδιαφέρει να επιστρέψει το Ντυνάν στο δημόσιο. Να μας πουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τι άποψη έχουν γι αυτό" "Σώσαμε το ετοιμόρροπο σύστημα Υγειας." ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ,ΥΓΕΙΑ,H1N1,ΓΡΙΠΗ,ΜΕΘ,NOVARTIS,ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ,ΚΕΕΛΠΝΟ,

Publiée par Kontra Channel sur Dimanche 10 février 2019

newsit

Φεβρουάριος 11, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης