Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα… Ο Μυλοπόταμος στο Πήλιο, ο πειρασμός που κάνει τους φωτογράφους να παραληρούν!

1a1Μα τι παραλία είναι αυτή! Τι στολίδι! Ο Μυλοπόταμος στο Πήλιο λέμε, αυτός ο πειρασμός που κάνει τους φωτογράφους να παραληρούν!

Είναι μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες στον κόσμο και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σμαράγδια όχι μόνον του Πηλίου, αλλά και της Ελλάδας. Λες και ο θεός έπαιζε με τα πιο εκλεκτά υλικά και με τα πιο εκτυφλωτικά χρώματα, κάπως σαν τον αγαπημένο Μπομπ Ρος, και να έλεγε: «κάπου εδώ θα ζει ένας ευτυχισμένος βράχος, ναι, ακριβώς εδώ»! ο Μυλοπόταμος μοιάζει με ένα παιχνίδι, με μια υπερκόσμια έμπνευση και έχει έρθει η ώρα να αφεθούμε στην λεπτή του άμμο, τα παράξενα μικρά του βότσαλα, την θετική του ενέργεια. Μετά από τον Ιούνιο, θα έρθουν όλοι – ο Μυλοπόταμος είναι ένας μαγνήτης που έλκει τους ταξιδιώτες από όλη την γη. Ίσως να πρέπει να τον δούμε και λίγο «πριβέ»…


Μια παραλία – κόσμημα
Ο Μυλοπόταμος, στο Ανατολικό Πήλιο και προς την πλευρά του Αιγαίου απέχει 58 χιλιόμετρα από τον Βόλο και μόλις 7 από την λατρεμένη Τσαγκαράδα. Υπάρχει σύνδεση με λεωφορείο για να φτάσει κάποιος από την Τσαγκαράδα μέχρι αυτό το ανεπανάληπτο στολίδι, αλλά και το μονοπάτι που συνδέει το χωριό με το φυσικό αυτό επίνειο είναι γεμάτο θαύματα και αξίζει τον κόπο, όσο οι θερμοκρασίες δεν είναι απαγορευτικές τουλάχιστον, να κάνει κάποιος το λεγόμενο walking – swimming – walking, να περπατήσει δηλαδή ως τον Μυλοπόταμο, να αφεθεί στην αύρα της θάλασσας και μετά να περπατήσει πίσω προς την Τσαγκαράδα, μιας και πέρα από την απόλαυση της διαδρομής, αυτή θεωρείται και μια από τις πιο όμορφες ασκήσεις στην φύση.

Μια σειρά από σκαλοπάτια οδηγούν στην αγκαλιά της παραλίας, αφού χορτάσει κάποιος την θέα από ψηλά. Το δέλεαρ να δει κάποιος τον Μυλοπόταμο και να αφεθεί στην μαγεία των νερών του, φτάνει και περισσεύει για να πάρει την κατηφοριά! Η παραλία χωρίζεται στα δύο από έναν εκπληκτικό βράχο, ο οποίος δημιουργεί μια στενωπό, μια στοά που επιτρέπει να περάσει κάποιος από το ένα τμήμα στο άλλο, λες και περνάει από μαγική διάσταση! Η οπή αυτή προσφέρει και τέλεια προστασία από τον αέρα και από τον ήλιο.

Κατάλευκη άμμος, λεπτό βότσαλο, μικρά όστρακα, βράχια σαν γλυπτά, νερά που τα κοιτάς και δεν το πιστεύεις ότι είναι τόσο λαμπερά, αλλά και το χαριτωμένο Πήλιο να πυργώνεται καταπράσινο από πάνω από τον Μυλοπόταμο, συνθέτουν μια παραλία που όμοιά της δεν υπάρχει στον κόσμο. Και σαν να μην έφτανε τόση ομορφιά, υπάρχει και ένας χείμαρρος που εκβάλει εδώ, δημιουργώντας οργιώδη βλάστηση και ακόμα πιο πλούσιο, όμορφο, ζηλευτό τοπίο!


Πέρα από το κολύμπι

Ο Μυλοπόταμος έχει να προσφέρει πολλά, αν καταφέρει βέβαια να βγει κάποιος από τα θεϊκά νερά του! Ένα πολύ ωραίο μπαρ, σχεδόν μέσα στον βράχο, και ταβέρνες αναλαμβάνουν να δώσουν γεύση και απέραντες ώρες με θέα και σκιά στους λάτρεις της παραλίας. Στο εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο του βράχου που χωρίζει την παραλία σε δύο διακριτά κομμάτια υπάρχει ενδιαφέρον αναρριχητικό πεδίο και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να δοκιμάσουν την χαρά να «κατακτήσουν» την ομορφιά του.

Αλλά και ο βυθός του Μυλοπόταμου, με την μεγάλη διαύγεια, προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος έμπειρος καταδύτης, και με μια μάσκα μπορεί να απολαύσει την ομορφιά του βυθού και να χαρεί αυτό τα απίστευτο χρώμα, φτιαγμένο από δροσιά και φως. Η μόνη μας φιλοδοξία κάθε φορά που είμαστε στον Μυλοπόταμο είναι να μείνουμε για πάντα εδώ! Τι κοστίζει να πει ο δημιουργός «και κάπου εδώ, στον Μυλοπόταμο, ζει αυτός ο ευτυχισμένος ταξιδιώτης, να, εδώ ακριβώς». Δεν ζητάμε και πολλά!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου: 24280 76886
Αεροδρόμιο Σκιάθου: 24270 22945, 23300, 22049, 22200
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας: 24210 3904
Βενζινάδικο Ανηλίου: 24260 31290
Βενζινάδικο Μουρεσίου: 24260 49789
Βενζινάδικο Ξουριχτίου: 24260 49579
Δρομολόγια τρένου του Πηλίου: 24210 23519
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: 24210 20273
ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Σταθμός: 24210 33253, 25527 & 1421 & 8001135555
ΟΣΕ Γραφείο Πόλης: 24210 28555
ΟΣΕ Σταθμός: 24210 24056
Σύλλογος Ενοικ. Δωματίων Μαγνησίας: 24280 93260

 

 

planetnews

Ιούνιος 27, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης