Μάκης Κυριζίδης: Από Δημοτικός Σύμβουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης -Ποιός είναι ο νέος υποψήφιος δήμαρχος!

Σε συνέντευξή του δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και να οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή που της αξίζει. « Ερχόμαστε για να επαναφέρουμε στην πόλη το λογικό και το αυτονόητο, κυρίως να δράσουμε θετικά για την Θεσσαλονίκη των παιδιών μας».

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ 3ο

Publiée par ATLAS TV sur Vendredi 16 novembre 2018

Από Δημοτικός Σύμβουλος…. Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πάρετε την απόφαση αυτή; Νιώσατε έτοιμος;

Είχα την τιμή να θητεύσω για τέσσερα χρόνια και ως Σύμβουλος του Δ Διαμερίσματος αλλά και ως αιρετός αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και μέλος της επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ. Παράλληλα θήτευσα ως Αντιπρόεδρος τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι με όπλο τα ανωτέρω (σχεδόν 10ετή ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση) και τις σπουδές μου ήρθε η ώρα να εκφράσουμε την αλλαγή στο Δήμο και την Θεσσαλονίκη Θετικά.

Φτάνει πια να επιλέγουμε για την διοίκηση της πόλης, αξιόλογους ανθρώπους που είναι στη δύση τους. Η παραγωγική γενιά θα πρέπει επιτέλους να βγει μπροστά και να οδηγήσει την Θεσσαλονίκη στην νέα εποχή. Με βάση αυτά Ναι είμαι έτοιμος.

Τι διαφορετικό θα προσδώσετε εσείς ανάμεσα στους – αρκετούς όπως φαίνεται-υποψήφιους,  που καθημερινά ανακοινώνουν την διάθεσή τους να αναλάβουν τα ινία του Δήμου Θεσσαλονίκης;

Αρκετοί στο παραπολιτικό πεδίο, ελάχιστοι επίσημα.

Δεν πιστεύουμε σε κομματικά χρίσματα ή ταμπέλες. Μας κούρασαν οι συνεχείς διαξιφισμοί και οι καβγάδες. Ερχόμαστε να κοινωνήσουμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και υλοποιήσιμο, όχι μια ακόμη έκθεση ιδεών. Δεν θα ασχοληθούμε με το τι δεν έκαναν οι άλλοι, τι λένε οι αντίπαλοι αλλά μονάχα τι θέλουμε να κάνουμε εμείς για την πόλη.

Δεν νοείται εν έτει 2019 να αναζητούμε για την Θεσσαλονίκη του 2030, εφεδρείες που απασχολούν την πόλη τρεις και τέσσερις δεκαετίες. Ερχόμαστε για να επαναφέρουμε στην πόλη το λογικό και το αυτονόητο, κυρίως να δράσουμε θετικά για την Θεσσαλονίκη των παιδιών μας.

Οι δημότες της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται απογοητευμένοι όχι μόνο από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Πώς θα τους πείσετε να σας ψηφήσουν;

Δεν θα τους μιλήσω για κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς καθώς δεν βλέπω τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως ορμητήριο για προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες. Ο λόγος μας είναι στοχευμένος και με γωνίες. Ασχολούμαστε όντας ερωτευμένοι τόσο με την πόλη όσο και με την αυτοδιοίκηση.

Θα τους παρουσιάσουμε συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο θα κινηθούμε και στο οποίο ζητάμε να κριθούμε αυστηρά. Ενώνουμε και δεν διχάζουμε. Πιστεύω ότι κι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής και αντιλαμβάνεται πια ότι η παραγωγική γενιά θα πρέπει να βγει στο προσκήνιο.

Τα γραφεία βρίσκονται Αγίας Σοφίας 24

Ποιο θα είναι το δικό σας πρόγραμμα και προτεραιότητες;

Προτεραιότητα είναι οι αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες. (καθαριότητα, πράσινο, δημόσιος χώρος, εξυπηρέτηση του δημότη κτλ) Παρατηρούμε τοπικούς άρχοντες να ασχολούνται περισσότερο με την εικόνα τους, με πρόχειρα μεγαλεπήβολα σχέδια κι όχι με την καθημερινότητα. Οδηγός μας το «έκαστος εφ’ ω ετάχθη». Πρώτα να τελειοποιήσουμε όλες τις δομές του Δήμου, δίνοντας έτσι θετικό πρόσημο και υπεραξία στην πόλη και τη ζωή μας.

Κουραστήκαμε να ψηφίζουμε ανθρώπους επειδή είναι αναγνωρίσιμοι, σταρ, επίλεκτοι κομματικών γραφείων, στα όρια συνταξιοδότησης από τα κοινά και μετά να μετανιώνουμε για τις επιλογές μας. Θα είμαι ένας Δήμαρχο να κάνει καλά την δουλειά του

Ποια θα είναι τα πρόσωπο που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο σας; Από ποιους χώρους;

Βασικά κριτήρια για τους συνοδοιπόρους μας είναι η αγάπη για την πόλη και καθημερινή δραστηριότητα τους σε αυτήν. Πέρα από έναν μεγάλο αριθμό αυτοδιοικητικών που μας ακολουθούν, συσπειρώνουμε νέους και κυρίως ανθρώπους της λεγόμενης «πιάτσας». Αυτοί ζουν με ένταση την πόλη και σε αυτούς θα έχει αντίκτυπο οιαδήποτε ενέργεια της επόμενης δημοτικής αρχής.

Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι η διοίκηση της πόλης από το 2019 μέχρι το 2027. Δεν νοείται να σκεφτόμαστε να λείπουν αυτοί από αυτό το στοίχημα.

Αυτή η πόλη αν και έχει πολλά να αναδείξει, οι πολίτες της έχουν βαλτώσει. Να το πω απλά ΔΕΝ ενδιαφέρονται,  κάνουν μόνο κριτική.  Μπορείτε εσείς να τους κινητοποιήσετε;  να το αλλάξετε αυτό;

Πιστεύω ότι αυτό είναι αναληθές. Μέχρι τώρα κανείς δεν τους προσέγγισε με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Καθημερινά προσπαθούν να τους διχάσουν. Ερχόμαστε να ενώσουμε, να κάνουμε διάλογο με τις διαφορετικές προσεγγίσεις και εν τέλει να συνθέσουμε δυνάμεις. Δρας εθελοντικά και θετικά σε κάτι που σε εμπνέει. Κι η πόλη χρειάζεται, όσο ποτέ, θετική ενέργεια και έμπνευση. Πρέπει η Θεσσαλονίκη να ξαναβρεί τον εαυτό της. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα.

Μια Θεσσαλονίκη εξωστρεφής, που δεν φοβάται αλλά κυνηγά τις προκλήσεις. Νέες τεχνολογίες στο Δήμο και τις υπηρεσίες του και κυρίως μια ομάδα νέων τεχνοκρατών με μοναδική έγνοια να κάνουν την Θεσσαλονίκη «μια πόλη για να ζεις». Να δώσω στην πόλη το θετικό πρόσημο, την υπεραξία που θα έπρεπε να έχει. Να δω την «Θεσσαλονίκη Θετικά».

Συνέντευξη Μάκη Κυριζίδη στο ka-business.gr και στη Ραλλιώ Λεπίδου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΑ +. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης, συστήνεται στην πόλη την «Νύφη του Θερμαϊκού»#livemedianews #efraimkyrizidis

Publiée par Livemedia.gr sur Mercredi 17 octobre 2018

Ποιός είναι ο νέος υποψήφιος δήμαρχος

Ο Μάκης Κυριζιδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης στη Φιλοσοφία και Μεθοδολογία Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Διαμερισματικος Σύμβουλος στο Δ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και είναι μέλος του Δικτύου “Νέων αιρετών Θεσσαλονίκης” . Ο Μάκης από το 2014 και μετά είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη των “Εντάξει”.  Επισης είναι αιρετός εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην ΚΕΔΕ και Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ.

Μ. Κυριζίδης: Αφού ακούσουμε τους πολίτες θα τελειοποιήσουμε το πρόγραμμά μας

Με βασικό πυρήνα και το σύνθημα «Ακούω», ο Μάκης Κυριζίδης ξεκαθάρισε σήμερα, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ότι μόνον μετά από τη διερεύνηση της γνώμης των πολιτών μέσα από δημοσκοπήσεις για τα θέματα της καθημερινότητας στην πόλη η παράταξή του «Θετικά» θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της με το οποίο θα διεκδικήσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κυριζίδης έδωσε το στίγμα του αγώνα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούμε τους πολίτες και προχωράμε». Όσο για ενδεχόμενες συνεργασίες, ανέφερε ότι είναι ανοιχτός, ακόμη και σε δημοτικούς συμβούλους του Γιάννη Μπουτάρη, και γενικότερα σε άλλες παρατάξεις, ενώ δήλωσε σίγουρος για τη… δεύτερη Κυριακή.

Μετά από δημοσκόπηση και ερωτηματολόγια το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, η πρώτη φάση της διερεύνησης της κοινής γνώμης θα γίνει μέσω δημοσκόπησης που η παράταξή του ανέθεσε σε εταιρία δημοσκοπήσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στις αρχές Νοεμβρίου.

«Η συγκεκριμένη έρευνα γνώμης θα περιέχει ερωτήματα που θα αφορούν αποκλειστικά τα προβλήματα που βιώνει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητά του, τις λύσεις που προτείνει αλλά και θέματα συμπεριφορών και αποδοτικότητας αιρετών προσώπων που και πάλι άπτονται της καθημερινής ζωής των Θεσσαλονικέων».

Επίσης, όπως είπε, η παράταξη «Θετικά» ετοιμάζει και περιοδεία στις γειτονιές των δημοτικών διαμερισμάτων, στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος προσωπικά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μοιράζονται ερωτηματολόγια στους πολίτες και πάλι με παρόμοιο περιεχόμενο.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, είναι να εισχωρήσει στην κοινωνία και να δει από κοντά ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες δίπλα στα σπίτια τους, στις γειτονιές τους, τι επιθυμούν και ποιες λύσεις προτείνουν.

«Βλέπουμε συνεργασίες και από την Πρωτοβουλία»

Όσον αφορά την κίνησή του να κατέβει υποψήφιος χωρίς το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κυριζίδης απάντησε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι πιστεύει σε πρόσωπα που αναδεικνύει η κοινωνία και όχι σε χρίσματα κομμάτων.

«Προέρχομαι από τη ΝΔ, είμαι στέλεχος και έχω συνεχείς επαφές με το κόμμα, αλλά δεν περιμένω κάποιον να αποφασίσει για μένα. Αυτό το έχω αποδείξει», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Θετικά», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για πλήθος υποψηφιοτήτων, απάντησε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν φήμες και επιθυμίες: «Εμείς το έχουμε ανακοινώσει επίσημα ήδη από τον Ιούνιο».

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριζιδης«Θα είναι μαζί μας και δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου 2012-2014»

Ήδη, όπως είπε, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για συμμετοχή υποψηφίων στην παράταξή του, αφού μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι, άλλοι που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και αρκετοί διαμερισματικοί σύμβουλοι, στην επιλογή των οποίων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί ο ρόλος τους είναι σημαντικός και γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα στις γειτονιές της πόλης.

Για το θέμα της Ν. Παραλίας και της αξιοποίησης των Περιπτέρων, ο κ. Κυριζίδης ανέφερε ότι ο δήμος έχει χάσει 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δήλωσε αντίθετος με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο πλακόστρωτο: «Η αξιοποίηση των περιπτέρων πρέπει να γίνει με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες».

Η δημοτική Αστυνομία εξυπηρετεί τη… λεόντια συμφωνία της στάθμευσης

Επικριτικός ήταν απέναντι στη σημερινή διοίκηση και στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγόρησε για την έλλειψη δημοτικών αστυνόμων τους οποίους χρησιμοποιεί για την ελεγχόμενη στάθμευση και όχι για τα διπλοπαρκαρισμένα και την αστυνμόμευση στους λεωφορειόδρομους.

«Ο δήμος κάνει τη δουλειά και ο ιδιώτης εισπράττει», είπε, χαρακτηρίζοντας «λεόντια» τη συμφωνία.

Τέλος ο κ. Κυριζίδης, αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, ανέφερε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετεί την αυταρέσκειά του, ενώ απέναντι στα προβλήματα αντιδρά αφού λυθούν, δίνοντας ως παράδειγμα το θέμα με τους μετανάστες στην Αριστοτέλους, ενώ και στο θέμα με τα πασσαλάκια, αναρωτήθηκε: «Επρεπε να περάσουν 9 χρόνια για να το κάνει;».

Ήρθε η ώρα της αλλαγής στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αισιόδοξος πως η παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημοτών και θα περάσει στο Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, τον Μάιο του 2019, εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης.

Ο κ. Κυριζίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα νεοσύστατα γραφεία της δημοτικής παράταξης στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, εξέφρασε την εκτίμηση πως «ήρθε η ώρα της αλλαγής» μετά από εννέα χρόνια διοίκησης Γ. Μπουτάρη.

Άσκησε κριτική στον δήμαρχο όσον αφορά το έργο του σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ δήλωσε πως δεν τον αφορά εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος καθώς η παράταξη του «Θεσσαλονίκη Θετικά» θα ακολουθήσει έως τέλους τον δρόμο που ξεκίνησε εδώ και μήνες προς την κάλπη.

Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες και συμμαχίες λέγοντας πως «όταν αποφασίσει η ΝΔ εδώ είμαστε να το συζητήσουμε». Πρόσθεσε πάντως πως το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει αρκετά ονόματα από πρώην δημοτικούς συμβούλους της περιόδου 2010 – 2014, καθώς και από νυν ακόμη και από την παράταξη «Πρωτοβουλία» που διοικεί αυτή τη στιγμή τον δήμο.

Παράλληλα, ο κ. Κυριζίδης ανακοίνωσε τα επόμενα του βήματα λέγοντας πως θα επισκεφτεί δομές και υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ θα βρεθεί κοντά στους δημότες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα για να ακούσει τα παράπονα και να καταγράψει τα προβλήματα.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στον αριθμό 24, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριζιδης

1) Διετέλεσες διαμερισματικος σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα της Τούμπας. Ποια η γνώμη σου για τον ρόλο των διαμερισμάτων;

Αποτέλεσε μια μεγάλη εμπειρία για εμένα η θητεία μου ως διαμερισματικός.Τα διαμερίσματα είναι ένας θεσμός που πραγματώνει τις βασικές αρχές της αυτοδιοίκησης, την αμεσότητα και την εγγύτητα. Γνωρίζουν τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της εκάστοτε γειτονιάς, καλύτερα από τον καθένα. Δυστυχώς όμως αντί να αναβαθμίζονται τόσο από τον νομοθέτη όσο και από τις εκάστοτε διοικήσεις, δεν αποκτούν αρμοδιότητες και πόρους.  Αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους μας η αναβάθμιση, πετυχαίνοντας αποκέντρωση στην λειτουργία του Δήμου αλλά και άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

2) Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρέτησες τον δήμο Θεσσαλονίκης από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Θέση που στάθηκε αφορμή να σε γνωρίσουν καλύτερα οι συνδημότες. Ποιες θεωρείς ότι ήταν εκείνες οι δράσεις/ενέργειες σου που βοήθησαν σε αυτήν την κατεύθυνση;

Κληθήκαμε να συμμετέχουμε στην τρέχουσα δημοτική περίοδο από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης. Πιστεύω ότι άσκησα τον ρόλο μου με πάθος και ενάργεια. Ασκώντας σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα, πιέζοντας την αδρανή διοίκηση Μπουτάρη να δράσει, παράλληλα στηρίζοντας τα θετικά και κυρίως προτείνοντας λύσεις. Δεν πιστεύω σε μια μονομερή αντιπολίτευση, αν και η διοίκηση του Δήμου δεν μας άφησε περιθώρια. Ξέρετε το να αντιπολιτεύεσαι προϋποθέτει ενέργειες της συμπολίτευσης κι εμείς είχαμε απέναντι μας μια από τις πιο αδρανείς και αποτυχημένες διοικήσεις. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσουμε θετικά για το αύριο και να κριθούμε από τους συμπολίτες.

3) Ανακοινώσες την πρόθεση σου να διεκδικήσεις τον δήμο χωρίς να επιδιώκεις τη στήριξη σου από κάποιο κόμμα. Πώς κατέληξες σε αυτήν την απόφαση; Δεν ήταν λίγο ριψοκίνδυνη και ειδικά σε μια περίοδο που δεν είχαν ανακοινωθεί οι υπόλοιποι υποψήφιοι;

Κάθε άλλο ριψοκίνδυνοι. Είναι μια ειλικρινής στάση. Ο δημόσιος διάλογος της πόλης έχει επικεντρωθεί σε φήμες και παραπολιτικά και η ατζέντα έχει ως θέμα ποιος θα είναι ο εκλεκτός του εκάστοτε κομματικού αρχηγού. Επιθυμώ να μιλήσουμε αυτοδιοικητικά, να παρουσιάσουμε τι θέλουμε για την πόλη, να επαναφέρουμε την κουβέντα στην Θεσσαλονίκη. Δεν ξοδεύουμε χρόνο και ενέργεια για το τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι ή τι πιστεύουν οι άλλοι. Θα παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα για την «Θεσσαλονίκη Θετικά» και για αυτό θα ζητήσουμε αυστηρή κριτική από όλους.

4)Επιδιώκεις να αναλάβεις τα ηνία του δήμου σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη, αφενός λόγω της κρίσης και αφετέρου λόγου της κακής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ατζέντας που έχεις ετοιμάσει;

Πράγματι είναι μια ασφυκτική οικονομικά συγκυρία. Παράλληλα όμως παρουσιάζονται τρομερές ευκαιρίες με Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που ενώ οι άλλοι Δήμοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει μείνει πίσω. Ο Δήμος σε όλες τις αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο – πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε τέλη του επόμενου μήνα στους συνδημότες. Όχι μια ακόμη έκθεση ιδεών αλλά κοστολογημένους και άμεσα υλοποιήσιμους στόχους. Θα το παρουσιάσουμε νωρίς ελπίζοντας να παρασύρουμε και τους ανθυποψηφίους αλλά και τον διάλογο στην αυτοδιοίκηση.

5)Μιας και το site είναι γυναικείο θα ήθελα να σταθούμε σε ένα ζήτημα πολύ σημαντικό για τις μητέρες του δήμου. Ενώ ο δήμος Νεάπολης Συκεών αξιοποιώντας το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχει επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι το απόγευμα στο δήμο Θεσσαλονίκης αυτό δεν απαντάται πλέον και λέω πλέον γιατί παλιότερα υπήρχε ένας παιδικός σταθμός ότι λειτουργούσε και το απόγευμα. Υπάρχει πρόβλεψη στην ατζέντα σου για αυτό το θέμα;

Το πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς είναι πολύ βαθύτερο και δυστυχώς θα το αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα. Οι νέες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας, σε λίγους μήνες θα «κλείσουν» τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Θεσσαλονίκη. Αν και ζητώ επιμόνως από την διοίκηση να δράσει, αυτή δεν έχει προετοιμαστεί αναζητώντας και μισθώνοντας ακίνητα σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Επομένως πρέπει άμεσα να λυθεί το εν λόγω ζήτημα και έπειτα να διευθετηθεί και η απογευματινή βάρδια.

6) Τι σκοπεύετε να κάνετε με το θέμα που έχει προκύψει με τις γραμμές των λεωφορείων της Τούμπας; Η πρόσφατη διαμαρτυρία των κατοίκων δείχνει ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει δεν βοηθούν τους κατοίκους;

Το θέμα του ΟΑΣΘ αποτελεί γάγγραινα για την πόλη. Δυστυχώς η κατάσταση (όχι μόνο στην Τούμπα) είναι ανυπόφορη και συνεχώς χειροτερεύει. Η διοίκηση Μπουτάρη, διατηρώντας καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (έχοντας λάβει και πρόσφατα χρίσμα υποστήριξης) δεν άσκησε καμμία πίεση για την διόρθωση της κατάστασης. Άμεσα να υλοποιηθεί το στάδιο της δήθεν «εξυγίανσης» και να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Αν αδυνατεί η πολιτεία να συντηρήσει και να έχει ένα ανθρώπινο δίκτυο συγκοινωνιών στην πόλη, οφείλουμε να στραφούμε σε λύσεις είτε ιδιωτικές είτε δημοτικές. Για αυτό το λόγο συγκοινωνιολόγοι της ομάδας διερευνούν μια κοστολογημένη λύση δημοτικών συγκοινωνιών.

 

Ο Εφραίμ Κυριζίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γυναικείο περιοδικό Woman’s eye.

karfitsa.gr

dailythess.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Από: www.ka-business.gr

Δεκέμβριος 3, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης