Πυροσβεστική: Δεν εκκενώνεται το Σοφικό -Συνεχείς αναζωπυρώσεις στις Κεχριές με πολλές διάσπαρτες –Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ΑΠΕ είχε μεταδώσει πληροφορίες πως προωθείται εκκένωση του Σοφικού, επικαλούμενο τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος ωστόσο διαψεύδει ότι υπήρχε τέτοια εντολή.

Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημέρωσε ότι «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».
Κεχριές: Τραυματίστηκε στο κεφάλι πυροσβέστης -Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv, ένας πυροσβέστης, ο οποίος επιχειρούσε στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, τραυματισμένος στο κεφάλι.
Ενεργοποιείται ο Copernicus με εντολή Χαρδαλιά

Κόρινθος: Ενεργοποιείται η υπηρεσία “Copernicus” για τη φωτιά στις Κεχριές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

Από το πρωί εκκενώνονται οικισμοί

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Κορινθία καθώς οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και σήμερα. Από νωρίς το πρωί το χωριό Αλαμάνο έχει εκκενωθεί, ενώ ακολούθησαν ο οικισμός Ντράσσα και το ράντζο κατασκήνωση στο Σοφικό με τα παιδιά να μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου. Το απόγευμα αποφασίσθηκε να εκκενωθεί και ο οικισμός Ρυτό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

newsit

23 Ιουλίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης