«Καλώς ήρθες μεγάλε πρόεδρε» -«Κάποιος πρέπει να σου πει ότι ο καιρός των Οσμανλήδων τελείωσε» -Δεν μας φοβίζεις. Κοίταξε να φερθείς καλά

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

«Καλώς ήρθες μεγάλε πρόεδρε», προσφωνεί τον Ερντογάν ο πρώτην υπουργός «Κάποιος πρέπει να σου πει ότι ο καιρός των Οσμανλήδων τελείωσε», προσθέτει σε δεύτερο tweet

Με δύο tweets στα… τουρκικά και στα ελληνικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζει την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο κ. Πάγκαλος απευθύνεται στο πρώτο πρόσωπο και στα…  τουρκικά στον Ερντογάν, καλωσορίζοντάς τον ως «μεγάλο πρόεδρο» και ρωτώντας τον αν ήρθε  στην Ελλάδα για να δει τους «ραγιάδες».

«Hoşgeldiniz Recep, büyük başkan. Νasıl buradan geliyor? Gün doğumunda ve günbatımında mısınız ve rayahs görmeye geldiniz?», γράφει στο πρώτο μήνυμά του ο κ.Πάγκαλος.
«Καλώς ήρθες Ρετζέπ, μεγάλε πρόεδρε. Πώς από εδώ; Ήρθες να δεις τους ραγιάδες;» θα μπορούσε να αποδοθεί η φράση στα -λίγο μπερδεμένα με τις πτώσεις και τα ερωτηματικά μόρια- τουρκικά του πρώην υπουργού.

«Κάποιος πρέπει να σου πει ότι ο καιρός των Οσμανλήδων τελείωσε. Όσα παλάτια και να χτίσεις και όσους αστυνομικούς σου και αν ντύσεις γενιτσάρους δεν μας φοβίζεις. Κοίταξε να φερθείς καλά, γιατί πρόσκληση από αλλού δεν βλέπω να παίρνεις. Τουλάχιστον προς το παρόν»., συνεχίζει στο δεύτερο tweet αυτή τη φορά στα ελληνικά.

Σ
Δεκέμβριος 7, 2017

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης