Καλλιάνος: Ερχονται χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο

Στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης μέχρι το πρωί της Τετάρτης (04/12/2019) θα χιονίσει και μάλιστα σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας που βλέπουν προς την Πέλλα και Ημαθία, Πιερία και Κιλκίς αλλά και στον νομό Ροδόπης και στον νομό Έβρου φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμα χαμηλότερα το πρωί, πάνω από 200 – 300 μέτρα υψόμετρο.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης και στην συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα κεντρικά και νότια τμήματα ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός στην βόρεια Ελλάδα, αλλά θα έχουμε ένα express πέρασμα βροχοπτώσεων και στις κεντρονότιες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος κατά την διάρκεια του μεσημεριού της Τετάρτης και μέχρι τις βραδινές ώρες.

Δεν θα είναι δυνατά τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων βέβαια ο καιρός θα είναι άστατος και στην περιοχή της Αττικής με βροχές και ίσως χιόνια στις κορυφογραμμές της Πάρνηθας.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, θα ξυρίζει ο βοριάς, θα πέσουν οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας, πάντως και νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα κάνει παγωνιά, ιδιαιτέρως στα βόρεια τμήματα θα έχουμε και αρνητικές θερμοκρασίες, ενδεχομένως και παγετό.

Από την Πέμπτη και έως την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και θα παραμείνουν μόνο κάποιες χαμηλές θερμοκρασίες ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένουμε πιο ήπιο καιρό για τα περισσότερα τμήματα της επικράτειας.

 

 

Δεκέμβριος 3, 2019

Leave a Reply

Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης