«Καθαρά» τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών –«Καταρρέουν» οι κατηγορίες των Τούρκων για κατασκοπεία

Δύο εβδομάδες συμπλήρωσαν σήμερα στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, και οι κατηγορίες των Τούρκων περί κατασκοπείας αρχίζουν να «καταρρέουν».

– Οι τουρκικές αρχές έκαναν έλεγχο τόσο στα αποθηκευμένα, όσο και στα διαγραμμένα αρχεία των κινητών τους – Πρόσβαση στις συσκευές θα έχει και Έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας – Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και δύο εβδομάδες στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά την σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου την 1η Μαρτίου

Οι τουρκικές αρχές έκαναν έλεγχο στα τρία κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών και δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ούτε στα αποθηκευμένα δεδομένα, ούτε στα διαγραμμένα αρχεία.

Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας

Κάπως έτσι μπορεί να εξηγείται η σιγήν ιχθύος που τηρούν τα -συνήθως- αλλαλάζοντα τουρκικά μέσα για την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα. Ταυτόχρονα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το έργο του Έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα στην Τουρκία, ο οποίος θα έχει πρόσβαση στις συσκευές των δυο στρατιωτικών και με την εξειδίκευση του θα μπορέσει να διαπιστώσει τα πάντα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι ενέργειες στο παρασκήνιο για να ενταθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να αλλάξει τροπάριο στο ζήτημα των δυο στελεχών του στρατού ξηράς και να σταματήσει την αβάσιμη αναβάθμιση ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου.

Σήμερα το πρωί, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, τόνισε πως είναι υπερτροφικός ο λόγος περί ομηρίας και αιχμαλωσίας και δεν υπηρετεί τον σκοπό του υπ. Άμυνας για τους δύο στρατιωτικούς.

 

 

 

newsit

14 Μαρτίου, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης