Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα… Κάλυμνος , Aπό τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου

1a1Αν η Κάλυμνος θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, η επίγεια ομορφιά της είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου! Τα εννέα δέκατα των θησαυρών της κρύβονται στους απαράμιλλους βυθούς της…

Ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο εικόνων, μια πανδαισία χρωμάτων και σχημάτων, μυστικά υποβρύχια σπήλαια και απερίγραπτη ζωντάνια, μέσα σε διαμαντένιους ιριδισμούς, είναι η αγκαλιά των βυθών της Καλύμνου. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα νησί που συνέδεσε την ιστορία των ανθρώπων του με την αλιεία των σπόγγων, ο βυθός είναι για τους Καλύμνιους του δεύτερο σπίτι τους, τον ξέρουν τόσο καλά όσο τις γειτονιές τους. Το καταδυτικό κέντρο Καλύμνου είναι το κλειδί για να ανοίξετε τις υδάτινες πύλες του παραδείσου.

Χίλιες μαγικές εικόνες
Τα νερά της Καλύμνου διακρίνονται για την μεγάλη τους καθαρότητα, που προσφέρει κρυστάλλινη διαύγεια. Η ζεστή θάλασσα δεν έχει καθόλου επικίνδυνα ρεύματα, αποτελεί ένα απόλυτα πλευστό, με μεγάλη ασφάλεια πεδίο. Με την έμπειρη καθοδήγηση του καταδυτικού κέντρου Καλύμνου, με ένα ελκυστικό κόστος γύρω στα 50 ευρώ για 4 ώρες απόλαυσης , στο οποίο κόστος περιλαμβάνεται όχι μόνον η εκπαίδευση αλλά και όλος ο εξοπλισμός, μπορεί οποιοσδήποτε από 10 έως 70 ετών να μυηθεί στον υποβρύχιο παράδεισο του νησιού. Και τι θαύματα κρύβει αυτός ο κόσμος…Βραχώδης βυθός, γεμάτος κοχύλια και κοράλλια, ένα πολύ πλούσιο οικοσύστημα, σπηλιές, ξέρες, ρέστες, ναυάγια, ένας απέραντος καθρέφτης που αντανακλά μυστικές εικόνες αθέατες από την στεριά.


Το μεγαλύτερο καταδυτικό πεδίο

Ως γνωστόν για λόγους ασφαλείας αλλά και προστασίας των υποβρύχιων αρχαιοτήτων τα καταδυτικά πεδία ελέγχονται με αυστηρή νομοθεσία, κάτι που είναι πολύ λογικό, πρόκειται για έναν άλλο κόσμο, όπως και να το κάνουμε. Η Κάλυμνος έχει το προνόμιο, λόγω της ασφάλειας των θαλασσών της, αλλά και της μεγάλης καταδυτικής της παράδοσης να έχει ένα τεράστιο ελεύθερο καταδυτικό πεδίο, σε μια εντελώς αποδεσμευμένη περιοχή 12 χιλιομέτρων ακτογραμμής, όπου μπορεί κάποιος να κάνει ελεύθερη κατάδυση. Στην Κάλυμνο, με την τεράστια ιστορία ιδρύθηκε η πρώτη καταδυτική σχολή στην Ελλάδα.


Ονειρικές υποθαλάσσιες διαδρομές

Οι πιο δημοφιλείς «λεωφόροι» στην Κάλυμνο είναι το Καταδυτικό Πάρκο, το πρώτο που ιδρύθηκε στην ελληνική επικράτεια, η περιοχή Θέρμα – Πιθάρι, οι σπογγοκαλλιέργειες στο Καστέλλι και στο Καμπί και το Διαπόρι της Λέρου, που η πρόσβασή του από την Κάλυμνο είναι ιδιαίτερα εύκολη. Αλλά οι ψαρότοποι της Καλύμνου προσφέρουν φυσικά και την δυνατότητα να κάνει κάποιος ρεκόρ αλιείας! Για να λέμε την αλήθεια, είναι σαν να κλέβεις παγκάρι, είναι τόσα πολλά τα ψάρια που ο καθένας μπορεί να θεωρηθεί δεινός ψαράς! Ακόμα κι αν δεν έχετε τον εξοπλισμό μαζί σας, μπορείτε να βρείτε τα πάντα στην Πόθια για να μπορέσετε τον βράδυ, επιστρέφοντας στο κατάλυμά σας να έχετε το χαμόγελο της επιτυχίας. Άλλη μια μοναδική πρόταση είναι το Deep Water Solo, όλου συνδυάζει την αναρρίχηση με την χαρά της πλεύσης. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα κανό και να ξανοιχτείτε στον κόλπο, για να δαμάσετε τους βράχους πάνω από το νερό…Μοναδική εμπειρία…

Χρήσιμες Πληροφορίες
Καταδυτικό Κέντρο Καλύμνου, τηλέφωνα: 0030-6973015550, 0030-22430-47890

 

 

 

planetnews

Ιούλιος 9, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης