Ιβάν Σαββίδης: Ζητάω συγγνώμη, Δεν είχα σκοπό να διαπληκτιστώ με κανέναν

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έσπασε τη σιωπή του μετά τα γεγονότα της Κυριακής.

ο Ιβάν Σαββίδης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, μετά τα τελευταία συμβάντα στο γήπεδο της Τούμπας:

«Αξιότιμοι κύριοι ,Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης

Εισαγγελική έρευνα για την άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη – Τι δείχνουν τα αρχεία!

Έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ιβάν Σαββίδης εξασφάλισε άδεια οπλοφορίας από τις αστυνομικές αρχές αναμένεται να διατάξει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών στην αίτηση του Ιβάν Σαββίδη να λάβει άδεια οπλοφορίας η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στις αστυνομικές αρχές.

Τώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας αναμένεται να ανασύρει από το αρχείο το συγκεκριμένο έγγραφο και να διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που αγνόησαν τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος για την έκδοση της άδειας οπλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα να χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της εισαγγελίας αλλά όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες».

Στην εισαγγελία η δικογραφία

Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη αλλά και εναντίον των «συνοδών» του και ενός εν ενεργεία αστυνομικού μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας βαρύνεται με αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί αθλητικής βίας και αφορούν σε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κατοχή αντικειμένου που θα μπορούσε να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε κάθε συνέντευξή του διαμηνύει ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξαναρχίσει αν δεν καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και αν δεν μπουν κανόνες. Μάλιστα, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δήλωσε: «Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη».

Η επιστολή Βασιλειάδη στην FIFA

Με επιστολή του στη FIFA, ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο υφυπουργός αθλητισμού γνωστοποίησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τις φωτογραφίες που «φιλοξένησε» ο ελληνικός και διεθνής Τύπος, του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ επισήμανε ότι η απόφαση της διακοπής ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην επιστολή του εσωκλείεται και η επίσημη απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Το κείμενο της επιστολής, που είχε αποδέκτη τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, έχει ως εξής:  

«Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ΄ όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στην Τούμπα

Η εισαγγελέας η οποία παρέλαβε σήμερα και τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και των συνοδών του στον αγωνιστικό χώρο, θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και εξετάζοντας όλο το υλικό (φωτογραφικό – βίντεο, φύλλο αγώνα) για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Ευθύνες σε αστυνομικούς

Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και από τις αστυνομικές αρχές καθώς όπως αναφέρει η αθλητική εισαγγελέας, η οποία ήταν παρούσα στο γήπεδο της Τούμπας, είχε ζητήσει πριν την έναρξη του ματς να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση επεισοδίων ενώ όπως σημειώνει το ίδιο ζήτησε και μετά τις 22:30 το βράδυ αφού είχε δει όσα είχαν προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας

Τέλος από την εισαγγελέα θα διενεργηθεί έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας που είχε εξασφαλίσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα θα ανασύρει από το αρχείο έγγραφο της εισαγγελίας, με το οποίο, από τον Αύγουστο του 2017, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου να λάβει άδεια οπλοφορίας καθώς κρίθηκε ότι «δεν συντρέχει λόγος».

Πηγή: dailythess

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Μάρτιος 13, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης