Επεισόδια στα Εξάρχεια! Μολότοφ και πετροπόλεμος! -Πυροτεχνήματα πετούν κουκουλοφόροι στη Θεσσαλονίκη!-Τραυματίστηκε αστυνομικός

Η 6η Δεκεμβρίου έχει συνδεθεί πια με ένα όνομα: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Ο 15χρονος μαθητής δολοφονήθηκε σtα Εξάρχεια το 2008, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ταραχές που ξέσπασαν τις επόμενες ημέρες πέρασαν στην ιστορία ως τα «σύγχρονα Δεκεμβριανά», αφού οι εικόνες ήταν πρωτοφανείς. Μέρες και νύχτες επεισοδίων και βίας, με την πρωτεύουσα να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

– Τηρήθηκε το… θλιβερό έθιμο! Ολοκληρώθηκε η πορεία, ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια! – Όλα αυτά στη… μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2008 στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα – Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη – Λίγο αργότερα σε πεδίο μάχης μετετράπησαν τα Εξάρχεια – Φωτοβολίδες ευθείας βολής, πέτρες από τα μπαλκόνια, «βροχή» από μολότοφ! – Τα… προεόρτια έκαναν την εμφάνισή τους -όπως κάθε χρόνο- μετά την μαθητική πορεία, με κουκουλοφόρους να μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε εμπόλεμη ζώνη

Ο θυμός ξεχείλιζε, αφού ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ένα παιδί μόλις 15 ετών έχανε τόσο άδικα την ζωή του…

Φέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το τραγικό περιστατικό. «Η ψυχή του αναζητεί δικαίωση«, τόνιζαν χθες οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Μια δικαίωση που βέβαια δεν έρχεται μέσα από τις ταραχές και τον φαύλο κύκλο της βίας… Θα ήταν φέτος η πρώτη φορά που η επέτειος μιας δολοφονίας δεν θα αμαυρωθεί από θλιβερά επεισόδια; Όχι, είναι η απάντηση. Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν ήταν ενθαρρυντικά, αφού επεισόδια ξέσπασαν μετά την μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, 06.12.2017.

Τελικά τα επεισόδια δεν άργησαν και μετά την απογευματινή πορεία, αφού στα Εξάρχεια επικρατεί χαμός!

Δείτε video: τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Πυροτεχνήματα πετούν κουκουλοφόροι στη Θεσσαλονίκη! Τραυματίστηκε αστυνομικός

Κουκουλοφόροι οι οποίοι επέστρεψαν στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ξεκίνησαν «πόλεμο» εναντίον των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ πριν από λίγο άρχισαν να πετούν και πυροτεχνήματα!

Μια ομάδα βρίσκεται στην ταράτσα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, μια δεύτερη πραγματοποιεί επιθέσεις από την Αγίου Δημητρίου, στη συμβολή της με την Εθνικής Αμύνης, ενώ μια τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων βρίσκεται επίσης στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψους της Καυτανζόγλου!

Νωρίτερα, την ώρα που η πορεία διέρχονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε κροτίδα, χωρίς να προκληθούν ζημίες, ενώ λίγο μετά τις 7.30 ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνονταν προς το σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα.

Πηγή: Thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ newsit.gr  , seleo

Δεκέμβριος 6, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης