Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακίστηκε η 35χρονη, oύτε κουβέντα στον ανακριτή-Δεν θα εκτίσει περισσότερα από 3 με 4 χρόνια

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας με την κατηγορούμενη να τηρεί ενώπιον του ανακριτή το δικαίωμα της σιωπής.

Αυτό που ξεπερνά κάθε φαντασία στον τρόπο που οργάνωνε τη δράση της και τις ενέργειές της η 35χρονη κατηγορούμενη είναι ότι είχε βάλει κοριό (συσκευή GPS) στο αυτοκίνητο της Ιωάννας

Η κατηγορούμενη έφτασε στην Ευελπίδων στις 09.30 το πρωί και η παρουσία της στο ανακριτικό γραφείο διήρκησε ελάχιστα.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολόγος κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε».

Την ώρα που τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο μία γυναίκα έξω από τα δικαστήρια της φώναξε: «Δεν ντρέπεσαι παλιοθήλυκο. Τι έκανες; Κατέστρεψες δύο οικογένειες. Τους γονείς σου δεν τους σκέφτηκες; Την κοπέλα δεν τη σκέφτηκες;».

Τι έδειξε το κινητό της 35χρονης

Την ίδια ώρα η έρευνα των αστυνομικών της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έδειξε ότι η Έφη παρακολουθούσε την Ιωάννα από τον Ιούνιο του 2019.

Συγκεκριμένα τα πρώτα αποτελέσματα από την εξέταση των κινητών της 35χρονης έδειξαν ότι η Έφη, αρκετά καλοκαιρινά βράδια του Ιουνίου, έστηνε καρτέρι έξω από το σπίτι της Ιωάννας στο Μοσχάτο και παρακολουθούσε.

Η ενέργεια αυτη αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο iPhone που είχε πάνω της και είναι από την είσοδο του σπιτιού του θύματός της.

Μάλιστα, οι λήψεις είναι νυxτερινές και οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι θα ανασύρουν και άλλο πολύτιμο υλικό το οποίο, αν και η 35χρονη φρόντισε να σβήσει, οι αστυνομικοί με ειδικές μεθόδους μπορούν να ανακτήσουν.

Οι φωτογραφίες της Ιωάννας και η πινακίδα του ταξί

Στο κινητό της σατανικής γυναίκας βρέθηκαν, επίσης, αποθηκευμένες φωτογραφίες της Ιωάννας από τα προφίλ της 34χρονης κοπέλας στο facebook και το instagram. Κάτι που δείχνει ότι η Έφη είχε εμμονή μαζί της.

Προφανώς, εκτιμούν οι αναλυτές, τη ζήλευε σε τέτοιο βαθμό που ήθελε να της μοιάσει και να γίνει «εκείνη» κοπιάροντας από την εμφάνιση μέχρι τη ζωή της.

Παράλληλα, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε screenshot η πινακίδα από το ταξί διαφυγής και το τηλέφωνο της οδηγού από το ταξί το οποίο είχε κρατήσει σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσει μαζί της. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε, γιατί η οδηγός ήταν στην ώρα της.

Τα συγκεκριμένα screenshots έχουν ώρα περίπου 10 το πρωί, λίγο δηλαδή πριν την άφιξή της στο Παγκράτι την πρώτη μέρα που δεν κατάφερε να επιτεθεί.

ο συνήγορος υπεράσπισης της, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα και μίλησε για τη σωματική και ψυχολογική κατάσταση της εντολέως του. Όπως ο ίδιος είπε στην εκπομπή, πιστεύει ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν έχουν αποκαλυφτεί, και συμβούλευσε την εντολέα του να πει την αλήθεια στις ανακριτικές αρχές γιατί από τη δικογραφία προκύπτει η εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο στην υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Η εντολέας μου τηρεί μια στάση αποστασιοποίησης και άρνησης. Πρέπει η ίδια να δώσει τις εξηγήσεις της. Εγώ θα είμαι δίπλα της και στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί . Ακούω και για εισφορά νέων στοιχείων στη δικογραφία. Εγώ τη συμβούλευσα να πει την αλήθεια γιατί προκύπτει από τη δικογραφία εμπλοκή της στην υπόθεση. Δεν λέω ενοχή της, λέω εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο. Οπότε η καλύτερη υπεράσπιση είναι η αλήθεια. Αν το έπραξε να πει γιατί το έπραξε, ποια ήταν τα κίνητρά της ώστε να μπορέσω κι εγώ να αναδείξω αυτά τα κίνητρα και να τη βοηθήσω με τις συμβουλές μου. Αλλά δεν απολογούμαι εγώ, εκείνη απολογείται. Άρα η ίδια κρατάει το κλειδί των εξελίξεων. Θα φανεί σε λίγες ώρες τι θα συμβεί, αλλά μέχρι σήμερα είναι άυπνη και χωρίς φαγητό. Είναι ήδη επιβαρυμένη η σωματική και η ψυχολογική της κατάσταση

«Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της. Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης γυναίκας.

«Όποιος διαπράττει αυτό το αδίκημα δεν θέλει να σκοτώσει αλλά να σημαδέψει τον άλλον για πάντα»

«Ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από τον κ. Εισαγγελέα. Εξέφρασα μια νομική άποψη χωρίς να λέω ότι αδικήθηκε η κατηγορουμένη. Έπρεπε να διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο κ. Εισαγγελέας έκρινε να ασκήσει αυτή τη δίωξη για την οποία πρόκειται η εντολέας μου να απολογηθεί. Η εκτίμησή μου είναι ότι στην πορεία της υποθέσεως, τα συμβούλια πλημμελειοδικών ή εφετών όταν έρθει η ώρα αν παραπεμφθεί η συγκεκριμένη κατηγορούμενη και οδηγηθεί στο ακροατήριο, πιστεύω ότι ο τελικός νομικός χαρακτηρισμός θα είναι βαριά σωματική βλάβη. Αυτός που διαπράττει αυτό το αδίκημα, θέλει να καταστρέψει, θέλει να κάψει και θέλει να σημαδέψει για πάντα. Δεν θέλει να σκοτώσει. Όποιος θέλει να σκοτώσει, παίρνει ένα πιστόλι και σκοτώνει».

«Είναι απόμακρη, αποστασιοποιημένη και εξαντλημένη. Έχει δυο αδερφούς και μια αδερφή, του μεροκάματου άνθρωποι, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε μένα για να αναλάβω την υπόθεση. Και μετά μου τηλεφώνησε η εντολέας μου από τα κρατητήρια. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη αυτής της υποθέσεως και οφείλω να πω ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά» είπε

Πομπός στο αυτοκίνητο της Ιωάννας!

Ωστόσο αυτό που ξεπερνά κάθε φαντασία στον τρόπο που οργάνωνε τη δράση της και τις ενέργειές της η 35χρονη κατηγορούμενη είναι ότι είχε βάλει κοριό (συσκευή GPS) στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, καθώς βρέθηκε στο κινητό της εφαρμογή δορυφορικού συστήματος εντοπισμού αυτοκινήτων.

Με αυτό τον τρόπο είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις του θύματός της επί 24ωρης βάσης. Έτσι εντόπισε όπως όλα δείχνουν, τόσο το σπίτι της όσο και τον τόπο εργασίας της.

Αποκαλυπτικό είναι και το τηλεφώνημα της 35χρονης σε επιχείρηση ραδιοταξί  μία ημέρα πριν την επίθεση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

protothema

topontiki

16 Ιουνίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης