Καίει το πετρέλαιο θέρμανσης -H τιμή ανά λίτρο θα ξεπεράσει το 1,15 ευρώ- Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι

Καίει το πετρέλαιο θέρμανσης

H τιμή ανά λίτρο με βάση τα σημερινά δεδομένα θα ξεπεράσει το 1,15 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Η τιμή αναμένεται να είναι μεταξύ 1,15 ως 1,20 ευρώ το λίτρο γεγονός που ουσιαστικά ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το επίδομα.
Η τιμή είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με την περυσινή τιμή διάθεσης λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Η εκτίναξη των τιμών φέρνει αυξήσεις άμεσα στο πρατήρια, όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάτι για να ελαφρύνει το βάρος για τους απλούς πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη από τα χρήματα.
Όλα δείχνουν ότι τα 12,5 λεπτά το λίτρο που θα είναι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα αποδοθούν στους δικαιούχους μετά από τουλάχιστον δύο μήνες, ίσως και περισσότερο. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κονδύλι των περίπου 62 εκατομμυρίων για το επίδομα αναμένεται στα τέλη του χρόνου ή ακόμη και στις αρχές του 2019 (Ιανουάριος) γεγονός που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ και ύστερα να περιμένουν επί μήνες για να πάρουν ένα μικρό ποσοστό πίσω.

newsit

Οκτώβριος 11, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης