Εξοπλιστική βόμβα της Τουρκίας! Μετά τους S-400 θέλει 36 αεροσκάφη SU-35

Sukhoi Su-35S 

Άγκυρα και Μόσχα είναι κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την πώληση 36 ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Άγκυρα και η Μόσχα ενδέχεται επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει της οποίας μερικά ανταλλακτικά των αεροσκαφών να κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Άλλωστε, Ρωσία και Τουρκία διεξάγουν συνομιλίες σε προχωρημένο επίπεδο για την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35 εδώ και καιρό, όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Ανάπτυξης Ντμίτρι Σουγκάεφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας.

Ερωτηθείς, τότε, για μία ενδεχόμενη παράδοση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών SU-35 στην Τουρκία, ο Σουγκάεφ είπε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, ενώ σχετικά με το μοντέλο Su-35 δήλωσε πως είναι ένα αεροσκάφος «πρώτης γραμμής για τη ρωσική αεροπορία και όποιον επιθυμεί να το αγοράσει», ενώ το Su-57 δεν έχει ακόμη φτάσει τέτοια επίπεδα ετοιμότητας, υποστήριξε.

«Έχουμε μια προοδευτική αλληλεπίδραση με την Τουρκία σε αυτόν τον τομέα. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συμβάσεις και να πούμε ότι έχουμε ξεκινήσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά το θέμα έχει μελετηθεί, συζητηθεί και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες διαβουλεύσεις σε επίπεδο ειδικών και εμπειρογνωμόνων» , προσέθεσε.

 

onalert

25 Οκτωβρίου, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης