Εξηγήσεις ζητά η Τουρκία μετά την πτήση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με F16! -Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης και show

Ο Αλέξης Τσίπρας «πέταξε» με F16 στο Αιγαίο και στην Άγκυρα σήμανε… συναγερμός! Μπαράζ δημοσιευμάτων στην Τουρκία που κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης του Έλληνα πρωθυπουργού.

– Δημοσιεύματα σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης και… show του Έλληνα πρωθυπουργού – Υπάρχουν εκτενή ρεπορτάζ για το πότε έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Λάρισα, την στρατιωτική του στολή, αλλά και οι δηλώσεις του – Η πτήση διήρκεσε περίπου μία ώρα και έγινε πάνω από το Αιγαίο πέλαγος

Ο Τσίπρας, το F16 και η κάλυψη στην Τουρκία

Η πτήση του Έλληνα πρωθυπουργού πάνω από το Αιγαίο, ήταν μια είδηση που δεδομένα θα «έπαιζε» στην γείτονα χώρα. Άλλωστε και μόνο η παρουσία της λέξης «Αιγαίο» στην… εξίσωση, είναι αρκετή. Για ευνόητους λόγους.

Τουρκικά δημοσιεύματα, λοιπόν, αναφέρονται εκτενώς στην… υπερηχητική πτήση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα η hurriyet.com.tr αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική«.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τα… διαδικαστικά. Δηλαδή το πότε έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα, αλλά και ποιους συνάντησε. Τέλος, μεταδίδει τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την πτήση.

Αλλά και το ότι έγινε ο τρίτος Έλληνας πρωθυπουργός που «πέταξε» με F16, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ο Τσίπρας έκανε show»!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τουρκική sabah.com.tr! Το άρθρο περιγράφει το ότι ο Αλέξης Τσίπρας φορούσε στρατιωτική στολή, δηλώσεις του, αλλά και το πού ακριβώς «πέταξε».

Έχει όμως και μια… τελευταία παράγραφο, στην οποία αναφέρει: «Υπάρχουν επίσης κύκλοι που ερμηνεύουν τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πτήση με F16 στον ουρανό του Αιγαίου ως μήνυμα. Δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση για το show«!

Φράση που δείχνει ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι… ζητούν εξηγήσεις για την πτήση του πρωθυπουργού!

Για επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο και το τουρκικό bursahakimiyet.com.tr. Το δημοσίευμα χρησιμοποιεί «γλώσσα» παρόμοια με αυτή της Hurriyet, που αναφέραμε παραπάνω.

Δείτε τις εικόνες από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο F16

Ιστορία έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε ο τρίτος πρωθυπουργός που «πέταξε» με F16. Ελευθέριος Βενιζέλος και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οι δύο… προκάτοχοί του στην θέση του μαχητικού!

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στην 110 πτέρυγα μάχης και επιβιβάστηκε σε ένα F16, αφού πρώτα ενημερώθηκε σχετικά.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 09:00 το πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα. Εκεί, έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την περίφημη πτήση. Προηγήθηκαν φυσικά οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, αλλά και όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας.

Και όλα ήταν έτοιμα! Πάνω στο F16 ήταν γραμμένο το όνομα Αλέξης Τσίπρας, στα αγγλικά βέβαια. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιασμένος ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16, φόρεσε την ειδική κάσκα και έδειξε έτοιμος για την πτήση.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε για μία ολόκληρη ώρα πάνω από το Αιγαίο. Συγκεκριμένα πάνω από την Σύρο, την Λήμνο, τον Αη Στράτη και το Άγιο Όρος.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια μοναδική εμπειρία, μια εμπειρία ζωής και εξήρε τον επαγγελματισμό των πιλότων.

F16 + Τσίπρας = Χαμός στο Twitter!

Όπως είναι λογικό, πάντως, στο Twitter έγινε ο κακός χαμός! Δε συμβαίναι κάθε μέρα ένας Έλληνας πρωθυπουργός να… δαμάζει τους αιθέρες. Το hastag #F16 έγινε… εν ριπή οφθαλμού πρώτο trend κι έχει… καρφωθεί σε αυτή τη θέση για ώρα!

Δείτε μερικές από τις -χιλιάδες πραγματικά- αναρτήσεις

-Τι είναι αυτό;
-F-16.
-Τα άλλα 15 που είναι;

-Και δε μου λες? Τι είπαμε ότι κάνει το κόκκινο κουμπί?

Στη Λαρισα ο Τσιπρας πεταξε με F 16,18,20,22,24,26 κ τζοκερ το 5

Ξεχάστε οτι έχετε δει μέχρι σήμερα!Μόλις δείτε Τσίπρα με στολή Τομ Κρουζ στο Τοπ Γκαν να πετάει με F16 θα λυθείτε στα γέλια!

Κούλης με εξωγήινους?
Αλέξης με F-16

Σε απάντηση της πτήσης με F-16 του Τσίπρα, ο Κυριάκος ετοιμάζεται για πτήση με ΑΤΙΑ από Υμηττό.

Εσυ πιλοτε του F16
Μην του κανεις
κι’αλλη

Όταν πας να πολεμήσεις τους Τούρκους αλλά ξέχασες τον θερμοσίφωνα

Αλέξη τα ΔΕΝ είναι για’σενα, είναι για μάγκες. Έπρεπε να στείλεις τον Τζανακόπουλο που έχει κάνει και 2 χρόνια στο Αιγάλεω ντε.

Σούπερ αυτό με το F16 του Τσίπρα, πολιτική με ουσία λέμε, φοβάμαι όμως μήπως οι σύμβουλοι επικοινωνίας Μητσοτάκη τον βάλουν σε υποβρύχιο.

 

 

newsit

Οκτώβριος 12, 2017
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης