Ελληνες στην Κίνα για κορωνοϊό: Μας μετράνε με το θερμόμετρο πάνω από 4 φορές την ημέρα

Η εξάπλωση του κορωνοϊο έχει φέρει τα πάνω κάτω και στις ζωές Ελλήνων που μένουν μόνιμα στην Κίνα. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του γυμναστή σε ομάδα μπάσκετ Δημήτρη Πασπαλά και της φοιτήτριας Στρατούλας Λιαράκου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ οι δύο νέοι περιέγραψαν πως έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού η καθημερινότητά τους. Μάλιστα και οι δύο αναφέρουν «μας μετράνε με το θερμόμετρο πάνω από 4 φορές την ημέρα».

Προπονήσεις σε αποστειρωμένο γυμναστήριο

Ο Δημήτρης Πασπαλάς γυμναστής σε ομάδα μπάσκετ, ζει στην πόλη Τσινγκτάο της Κίνας ανέφερε πως το πρωτάθλημα σταμάτησε από τις 2 Φεβρουαρίου λόγω κορωνοϊού. «Το πρωτάθλημα βρίσκεται στο αέρα αυτή την στιγμή.
Ήμασταν σε καραντίνα για 3-4 μέρες μέχρι να περάσουμε κάποιες εξετάσεις τόσο οι παίκτες όσο και το προπονητικό προσωπικό. Δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα, ξεκινήσαμε προπονήσεις σε γυμναστήριο που έχει γίνει πλήρης αποστείρωση.
Εχουμε περιορισμούς σε χώρους εστίασης ενώ προσθέτει πως υπάρχουν οδηγίες τι πρέπει να αποφεύγουμε».

Φοβάμαι να μπω στο αεροπλάνο, προτιμώ να παραμείνω εδώ

Από την πλευρά της η φοιτήτρια Στρατούλα Λιαράκου που ζει επίσης στην πολη Τσινγκτάο επισημαίνει πως «έχει γίνει υποχρεωτικό να φοράμε μάσκες παντού, πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, οι δρόμοι είναι άδειοι. Μας ελέγχουν παντού από τις τράπεζες, το σουπερμαρκετ μέχρι και στο ίδιο μας το πανεπιστήμιο, για να μπεις στην κεντρική πόρτα σε ελέγχουν όπως και πριν πας στο δωμάτιο σου».
Ξεκαθαρίζει πάντως ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά δεν θέλει να μπει τόσες ώρες στο αεροπλάνο. «Νιώθω ασφαλής εδώ τώρα με τα μέτρα αυτά και θεωρώ ότι είναι πιο επικίνδυνο να ταξιδέψω προς Ελλάδα και να χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο από το να παραμείνω στην πόλη μου μέχρι περάσει όλο αυτό».

Πηγή: iefimerida.gr

13 Φεβρουαρίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης