Καταιγίδες και μπαράζ κεραυνών –Τι λέει ο μετεωρολόγος Ν.Καντερές -Tα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι Τετάρτη

Όπως εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές τα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι Τετάρτη όπου αναμένουμε σταδιακή βελτίωση.

“Ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη”

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι η Μακεδονία και η Θεσσαλία, όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες” αναφέρει ο Νίκος Καντερές.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα πέσει λίγο ακόμα με αποτέλεσμα να φύγουν εντελώς οι ζέστες των τελευταίων ημερών. Σε ότι αφορά τους ανέμους δεν θα έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα οι θάλασσες να είναι καλές, αλλά και όσοι βρίσκονται σε διακοπές ο καιρός θα είναι πάρα πολύ καλός, όπως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη”.

Εξασθένηση από Τετάρτη

“Μικρή εξασθένηση περιμένουμε την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη χωρίς όμως να αποκλείονται και πάλι στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα τοπικά φαινόμενα, τα οποία θα σταματούν. Από Πέμπτη ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία και σταδιακά επιστρέφει η ζέστη”.

Χάρτης καταιγίδων

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΩΡΑ

newsit

7 Ιουλίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης