Έσπασαν στο ξύλο τον 19χρονο Αλβανό, φερόμενο ως δολοφόνο της φοιτήτριας στη Ρόδο –Δείτε βίντεο μέσα από τις φυλακές

Άγριο ξύλο στον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.
Συγκρατούμενοί του στις φυλακές Αυλώνα τον έδειραν χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο.
Αναρτήθηκε video της επίθεσης όπου ακούγεται να λέει ότι δράστης της δολοφονίας είναι ο 21χρονος
Ο 19χρονος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έδειραν τον κατηγορούμενο συγκρατούμενοί του στις φυλακές Αυλώνα όπου έχει μεταφερθεί μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους την περασμένη Παρασκευή. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ο 19χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από άλλους κρατούμενους με καταγωγή από την Αλβανία οι οποίοι τον θεωρούν ανεπιθύμητο.

Οι δράστες της επίθεσης ανάρτησαν μάλιστα στο διαδίκτυο και ένα βίντεο με την επίθεση κατά του νεαρού στο οποίο ο 19χρονος ακούγεται να λέει πως δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Οι δράστες της επίθεσης κατά του 19χρονου φέρονται μάλιστα να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που επιστρέψει στις φυλακές Αυλώνα ο νεαρός θα έχει την ίδια μεταχείριση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη και θείος της άτυχης κοπέλας καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ της αυτοδικίας και πως ο νεαρός θα κριθεί από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος κατηγορούμενος όλες αυτές της ημέρες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του ήταν συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν. Ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του ήταν ωστόσο ιδιαίτερα ανήσυχος και έτσι οι αστυνομικοί φρόντισαν να μην έρχεται σε επαφή με άλλους μέχρι τη μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών όπου πλέον κρατείται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Πως έγινε η επίθεση εναντίον του 19χρονου

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από τουλάχιστον πέντε άτομα τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα. Η επίθεση σε βάρος του κρατούμενου προκαλεί αρκετά ερωτήματα καθώς μια ομάδα νεαρών που επίσης κρατούνται κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του και επί τουλάχιστον 10 λεπτά να τον βρίζουν και να τον χτυπούν χωρίς κανείς να επέμβει. Πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους. Και το γεγονός ότι με άνεση κάποιοι κρατούμενοι έκαναν την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους κινητά τηλέφωνα αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με τις έως αυτή την ώρα πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι και στη συνέχεια άλλα τουλάχιστον τρία άτομα.

Αρχικά υπάρχει φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά καταγράφουν με το κινητό τους.

Ο 19χρονος πλέον θεωρείται βέβαιο ότι θα απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο κελί, ενώ εξετάζεται ακόμη και η μετακίνησή του σε άλλη φυλακή.

Με ανακοίνωσή τους ο Α. Κούγιας και οι συνεργάτες του που έχουν εκπροσωπούν την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή τη συμπεριφορά κατά του κρατουμένου χαρακτηρίζοντάς την εγκληματική:

“Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους.

Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο συνεχίζει να συγκλονίζει ενώ η αστυνομία και το Λιμενικό συνεχίζουν τις έρευνες και αξιολογούν τις δεκάδες μαρτυρίες.
Ήδη τις επόμενες ημέρες ξεκινούν έρευνες στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ενόχων μιας και είναι πολύ πιθανόν να εμπλέκεται και τρίτο άτομο στην δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη όπως μάλιστα κατέθεσαν δυο άτομα και στις Λιμενικές αρχές.

Ολόκληρο το βίντεο του ξυλοδαρμoύ

Ενώ την ώρα που οι κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή, οι αρχές ξεκινούν νέο κύκλο ερευνών που αφορά την υπόθεση παλαιότερου βιασμού της άτυχης κοπέλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων και συμφοιτητών της Ελένης η 21χρονη από το Διδυμότειχο, πριν από ένα χρόνο περίπου είχε βρεθεί σε σπίτι μαζί με τρία ακόμη άτομα τα οποία τη βίασαν και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η Ελένη, πήγε μια εβδομάδα μετά το περιστατικό να το καταγγείλει στην αστυνομία και να υποβάλλει μήνυση αλλά οι αστυνομικοί που την είδαν φέρονται να την απέτρεψαν λέγοντάς της πως είχε περάσει αρκετός καιρός από τη στιγμή που έγινε για να μπορέσει να το αποδείξει.

Τα τρία αυτά άτομα σύμφωνα και με τους δικηγόρους της οικογένειας θα αναζητήσουν οι αρχές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας βρίσκεται ακόμη σε σοκ ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα της Ελένης με δηλώσεις τους στα Μέσα καταγγέλλουν κυκλώματα που βιάζουν, βιντεοσκοπούν και εκβιάζουν στη συνέχεια νεαρά κορίτσια. Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης σε δηλώσεις του ζητά να «σπάσουν» τη σιωπή τους όσοι γνωρίζουν στη Ρόδο και να μιλήσουν για άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

«Πρέπει να ανοίξουν κι άλλα στόματα, άλλων κοριτσιών που φημολογείται ότι υπέστησαν τους ιδίους βασανισμούς και απόπειρες, πρέπει να μπουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στη φυλακή ώστε η κοινωνία της Ρόδου, που μας συμπαραστέκονται, να πουν ότι ‘’εμείς οι Ροδίτες είμαστε προστάτες των παιδιών που τα στέλνουν στον τόπο μας να σπουδάσουν’’», επισήμανε ο κ. Τοπαλούδης
Ανέφερε μάλιστα ότι ο δήμαρχος Ρόδου στο στεφάνι για την κηδεία της Ελένης είχε γράψει «συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να σε προστατέψουμε. Ένας γονιός».

«Τα παιδάκια μας τα μεγαλώνουμε με αξίες κι αν μπουν στο μάτι τέτοιων αετονύχηδων και μετά ντρέπονται να μιλήσουν. Να μιλήσουν στους γονείς τους» σημείωσε.

«Άρχισαν να τη χτυπάνε με μανία… ο ένας την κρατούσε και άλλος την χτυπούσε. Δεν μπορούσε ένας μόνος του να τα βάλει με την κόρη μου δυο μέτρα» δήλωσε σχετικά με τον τρόπο που έδρασαν οι κατηγορούμενοι ο κ. Τοπαλούδης. Όπως επισήμανε, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα και για τρίτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας της κοπέλας, έδειξε από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη στις τοπικές αρχές τη Ρόδου και δικαιώθηκε. «Κάνουν το καθήκον τους, τούς αξίζουν συγχαρητήρια, τούς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι και στη συνέχεια θα κάνουν το καλύτερο».

Συγκλονίζει η μητέρα της φοιτήτριας

«Να πληρώσουν, να πληρώσουν με το χειρότερο νόμισμα αυτό θέλω για να αναπαυτεί η ψυχούλα της. Την έφαγαν σαν το σκυλί στο αμπέλι και μετά την πέταξαν σαν τσουβάλι με σκουπίδια στα παγωμένα νερά της Λίνδου». Συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη η οποία ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως η κόρη της δολοφονήθηκε επειδή είπε «όχι» σε νεαρούς που ήθελαν να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους.
Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΙ ξέσπασε λέγοντας: «Τη βασάνισαν… Έχω θυμό στην ψυχή μου, θέλω να λάμψει η αλήθεια. Θεωρώ και τους δύο υπεύθυνους για το θάνατο της Ελένης. Η κοινωνία όλη να τους καταδικάσει, να τους φτύσει για να μην ξαναχτυπήσει άλλη φορά κανένα σπίτι ελληνικό καμία νέα Ελένη, την Ελένη που πήγε σαν το σκυλί στα αμπέλι» δήλωσε και συνέχισε.

«Ήταν παιδί με στόχους, είχε όνειρα, όνειρα αυτό το κορίτσι, όνειρα για τη ζωή και αυτά τα δύο τέρατα να κόψουν τα όνειρά της… Να οδηγήσουν στο θάνατο αυτή τη δίμετρη κοπελάρα που περπατούσε και σειόταν η γη; Δεν ντρέπονται; Η κοινωνία όλη τους χλευάζει. Η αγάπη μου, το σπλάχνο μου, η συντροφιά μου ό,τι πιο πολύτιμο, πιο όμορφο ήταν η Ελένη… Δεν της στέρησα τίποτα» σημείωσε.

«Πέντε θανάτους μαρτυρικούς έζησε το πουλάκι μου, μαρτύρησε τους εκλιπαρούσε να την πάνε στο νοσοκομείο και εκείνοι την πέταξαν στη θάλασσα. Ξεγελάστηκε και βρήκε μαρτυρικό θάνατο… Είμαι μια ζωντανή πεθαμένη, άδειασε η ψύχη μου τα όνειρα μου… Πονάει και τσουρουφλίζει η απώλεια της Ελένης μια κοπέλα 1,82 του στίβου μπάσκετ, αλλά ήταν δυο παλικαράδες και ψευτόμαγκες της Ρόδου» πρόσθεσε η κ. Τοπαλούδη.

Κρατούμενος φυλακών που έδειρε τον 19χρονο: «Πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε»

Έσπασαν στο ξύλο τον 19χρονο Αλβανό φερόμενος ως δολοφόνο της φοιτήτριας στη Ρόδο – Δείτε βίντεο μέσα από τις φυλακές

«Είχαμε μαχαίρια κανείς δεν μπορούσε να μας σταματήσει», λέει κρατούμενος των φυλακών Αυλώνα. Περιέγραψε την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Σοκάρει η περιγραφή και η φράση ότι πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε.
«Η πόρτα ήταν ανοιχτή», λέει ένας κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας για την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Όπως είπε ήταν παρών στην επίθεση εναντίον του κρατουμένου.

Ο κρατούμενος των φυλακών μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί σου” είπε πως στην επίθεση πήραν μέρος επτά άτομα. Περιέγραψε ότι το περιστατικό έγινε την ώρα του φαγητού, όταν οι πόρτες ανοίγουν.

Σοκάρει το γεγονός ότι ο κρατούμενος ανέφερε πως και οι επτά που πήραν μέρος στην επίθεση κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο φύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε απέναντι σε επτά μαχαίρια. «Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στον 19χρονο κατηγορούμενο είπε ότι πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως “αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα”. Δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.
Δείτε το βίντεο

 

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, κατ΄αρχήν το καταδίκασε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι και λυπούμαι». Ο κ.Αραβαντινός, είπε ότι οι κρατούμενοι κατάφεραν να σπάσουν τους μεντεσέδες και μπήκαν μέσα στο κελί και ότι ήταν λάθος η μεταγωγή του 19χρονου στις συγκεκριμένες φυλακές. Ο κ. Αραβαντινός είπε ακόμα ότι έπρεπε ο αρχιφύλακας να έχει προστατεύσει το κελί, είτε βάζοντας κάποιον φρουρό, είτε λαμβάνοντας άλλα μέτρα προστασίας του κρατουμένου. Την ώρα του περιστατικού υπήρχε μόνο ένας φύλακας που πήγαινε πάνω – κάτω και ήταν αδύνατον να ελέγξει την κατάσταση. Χαρακτήρισε “τρόπαιο” για τους κρατούμενους το γεγονός ότι βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό και τον “επέδειξαν” στο διαδίκτυο.

newsit   protothema

Δεκέμβριος 11, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης