Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο -Έχει ήδη ξεκινήσει

Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας», ανέφερε επιτελής του ΓΕΕΘΑ μετά από την πτώση του Mirage 2000-5 στην Σκύρο και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με τη Real News.

«Ο Γιώργος Μπαλταδώρος», συνεχίζει ο επιτελής του ΓΕΕΘΑ, θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού πολέμου νεύρων αλλά και φθοράς».

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαναν τους κινδύνους που κρύβει μια παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεγάλο οικονομικό κόστος και καταπόνηση μέσων και ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλειες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ την 1η Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η λίστα των θεμάτων που έχει να του θέσει είναι μεγάλη, αλλά ξεχωρίζει ένα αίτημα και δεν είναι άλλο από την παραχώρηση από τις ΗΠΑ τριών UAV MQ-1 Predator τα οποία οι Αμερικανοί αποσύρουν.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να ελέγχουν τα πάντα στο Αιγαίο από πολύ μεγάλο ύψος και πετούν για «ατέλειωτες» ώρες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως αν παραχωρηθούν τρεις τέτοιες μονάδες τότε ουσιαστικά «κλειδώνει» το Αιγαίο.

Με μία φωτογραφία από το παρελθόν επέλεξε να πει το αντίο στον αδερφό του, που κηδεύτηκε χθες στην Καρδίτσα σε κλίμα βαριάς οδύνης, ο Χρήστος Μπαλταδώρος.

Ο αδερφός του ήρωα-σμηναγού που σκοτώθηκε όταν το Μιράζ, το οποίο πιλόταρε, συνετρίβη την Πέμπτη στο Αιγαίο, ανήρτησε στο facebook μια φωτογραφία όπου ο Γιώργος βρίσκεται στο κόκπιτ αεροσκάφους και ο ίδιος ποζάρει δίπλα του.

Και οι δύο είναι χαμογελαστοί, χωρίς να γνωρίζουν ότι κάποτε αυτή η φωτογραφία αντί για χαμόγελα θα φέρνει δάκρυα…

Κάτω από τη φωτογραφία, δεκάδες φίλοι του ίδιου και του αδερφού του αλλά και χρήστες του facebook εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον «αετό» που έφυγε…

 

Απρίλιος 15, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης