ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

toyrta_pralina_foyntoykioyΥΛΙΚΑ:

1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

500 ml γάλα φρέσκο

4 κ.σ. κακάο

4 κ.σ. ζάχαρη

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

4 κ.σ. άχνη ζάχαρη

6 κ.σ. τρούφα σοκολάτας

6 κ.σ. καβουρντισμένα αμύγδαλα

1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (Merenta ή Nutella)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο ,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.  Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με  2-3 κ.σ. γάλα.  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  με την άχνη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.  Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα, τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα-πραλίνα-σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.  Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ για να «δέσει». Σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

 

 

 

 

 

Ιούνιος 28, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης