ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι

1aΥΛΙΚΑ:

1 1/2 κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
7 κ. σ. κακάο
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
1 1/2 κούπες ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα νερό
1 1/2 κούπες χυμό πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνετε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο,τον χυμό και τη σόδα και ανακατεύω μέχρι να «αφρίσει». Έτσι διαπιστώνουμε ότι έχει διαλυθεί καλά η σόδα στο μείγμα μας.
Προσθέτετε το μπέκιν πάουντερ, το κακάο, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω καλά με σύρμα.

Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
Θα δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Θα το τρυπήσετε και αν βγει καθαρό το μαχαίρι είναι έτοιμο.

 

Καλή σας απόλαυση!!

7 Σεπτεμβρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης