ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Μπουγάτσα με κρέμα

1α2ΥΛΙΚΑ:

4 κούπες γάλα

1/4 κούπα βούτυρο

2/3 κούπα σιμιγδάλο ψιλό

2/3 κούπα ζάχαρη

2 αυγά

βανίλια

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

άχνη ζάχαρη

κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράστε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι  ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το ζεστό γάλα ανακατευοντας και κατόπιν τη ζάχαρη. Σιγοβράστε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε την κρέμα, να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που, για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Σ’ ένα μεγάλο ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα μ’ ένα πινέλο. Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε την με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και πάλι. Ψήστε την μπουγάτσα σε φούρνο 200 βαθμών , ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα, 30′ περίπου. Σερβίρετέ τη ζεστή,  πασπαλισμένη με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

 

 

Ιούλιος 11, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης