ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Μηλόπιτα

milopitaΥΛΙΚΑ:

3/4 φλ. αλεύρι

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 αυγα

1 1/2 κ. μπέικιν πάουτερ

1 1/2 κ. βανίλια

1/2 κ. αλάτι

2 κ. κανέλλα

2 μήλα

3/4 φλ. καρύδια ή αμύγδαλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°c. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους.

Ανακατεύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη τη βανίλια το αλάτι την κανέλα και το μπέικιν πάουτερ μεχρι να γίνουν ένα.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γινουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια η τα αμύγδαλα και ανακατευουμε να παει η ζυμη παντού .

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα .

Βουτυρώνουμε τα πλάγια και ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα.

Ψήνουμε για 25 λεπτα ή μεχρι να πάρει ενα γλυκο καστανο χρώμα.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

 

10 Σεπτεμβρίου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης