ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Λεμονόπιτα

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑΥΛΙΚΑ:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού γάλα

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο

ξύσμα από 3 λεμόνια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

2 1/2 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

φλούδα και χυμό από ενα λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

1 ζελέ λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα , το ξύσμα από 3 λεμόνια και το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά.

Βγάζουμε το κεικ από τον φούρνο και προσθέτουμε το σιρόπι λίγο-λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κάνουμε την κρέμα αραβοσίτου όπως λένε οι οδηγίες.

Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτουμε και ένα ποτήρι κρύο νερό.

Ανακατεύουμε καλά την κρέμα με το ζελέ και περιχύνουμε το κεικ. Το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

 

 

 

Ιούλιος 18, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης