ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Κουρκουμπίνια

1α3ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλο φυλλο κρουστας (για γλυκα και πιτες)
2/3 φλ.τσαγιου ελαιολαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
420 γρ.ζαχαρη
200 ml νερο
2 βανιλιες
1 πρεζα κανελα
Λιγες σταγονες λεμονιου
Λιγες σταγονες πορτοκαλιου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετουμε ολα τα φυλλα στον παγκο μας αφου τα εχουμε ξεπαγωσει. Για καθε ρολο που θα φτιαχνουμε χρειαζομαστε απο δυο φυλλα.  Αλειφουμε με πινελο ελαιολαδο το πανω φυλλο μας, ανασηκωνουμε το πρωτο φυλλο απο την ακρη του και πιανουμε και το δευτερο και τα διπλωνουμε στην μεση, αλειφουμε παλι με ελαιολαδο, ξαναδιπλωνουμε στην μεση το παταμε με το χερι μας να ισιωσει να φυγει και ο αερας,το αλειφουμε παλι με το ελαιολαδο και ξεκιναμε σιγα σιγα να το διπλωνουμε οσο μπορουμε σφιχτα για να γινει ρολο.

Παιρνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας στρωνουμε λαδοκολλα κοβουμε με κοφτερο μαχαιρι μπουκιτσες και τις τοποθετουμε στην λαμαρινα με το κλεισιμο του φυλλου προς τα κατω για να μην ανοιξουν στο ψησιμο και με λιγη αποσταση μεταξυ τους. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα τα λαδωνουμε απο πανω με το πινελο .

Τα ψηνουμε  σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Οσο ψηνονται τα κουρκουμπινια ετοιμαζουμε το σιροπι μας.
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολα να βρασουν σε χαμηλη θερμοκρασια για 4-5 λεπτα το πολυ.

Αφου βγαλουμε τα κουρκουμπινια απο τον φουρνο τα αφηνουμε να κρυωσουν και μετα τα ριχνουμε στο σιροπι.

Τα αφηνουμε οσο μπορουμε περισσοτερο να τραβηξουν σιροπι μεχρι μεσα ανακατευοντας κατα διαστηματα (στο περιπου 25 -30 λεπτα τα αφηνουμε) και ειναι ετοιμα.Πασπαλιστε τα απο πανω με κανελα.

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

 

 

 

4 Αυγούστου, 2016
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης