Γιατροί στη Νέα Υόρκη χορηγούν βιταμίνη C στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό -Μια σημαντική αποκάλυψη!

Μπορεί οι επιστήμονες να μην έχουμε ανακαλύψει ακόμη το φάρμακο που καταπολεμά τον κορονοϊό όμως προσπαθούν καθημερινά να εφευρίσκουν ασφαλείς τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να βοηθούν τον οργανισμό κάθε ασθενή για να οχυρωθεί και να δυναμώσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι γιατροί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης χορηγούν στους ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα από τον κορονοϊό, μαζικές δόσεις βιταμίνης C, μια τακτική που λέγεται ότι βοήθησε εκείνους που προσβλήθηκαν από τον ιό και στην Κίνα. Ο Dr. Andrew Weber, πνευμονολόγος από το Long Island που εργάζεται στο Northwell Health, δήλωσε ότι χορηγεί στους ασθενείς του ενδοφλέβια βιταμίνη C των 1.500 milligrams, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Κάθε δόση περιέχει 16 φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τη συνιστώμενη δόση σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Για ενήλικες άνδρες η συνιστώμενη δόση είναι μόλις 90 milligrams ενώ για τις γυναίκες τα 75 milligrams.

Ο Weber δήλωσε πως αυτή η φόρμα είναι βασισμένη στη θεραπεία που ακολούθησαν πολλοί γιατροί στην Κίνα και είχε θετικές επιπτώσεις σε ασθενείς που προσβλήθηκαν σοβαρά από τον ιό στην Σαγκάη. «Οι ασθενείς που έλαβαν ενδοφλέβιες δόσεις βιταμίνης C, είχαν πολύ καλύτερη εξέλιξη και αποθεραπεία σε σχέση με εκείνους που δεν την έλαβαν. Βοήθησε σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην βελτίωση της υγείας τους αλλά δεν ήταν η μόνη θεραπεία που ακολούθησαν. Μη γελιόμαστε, δεν πρόκειται για ένα μαγικό φάρμακο», δήλωσε ο γιατρός.

Ο Jason Molinet, εκπρόσωπος του νοσοκομείου Northwell, είπε πως η βιταμίνη C «χρησιμοποιείται ευρέως πια ως θεραπεία για τον κοροναϊό απ’ όλο το Αμερικανικό σύστημα υγείας». Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ποσότητα που χορηγείται στους ασθενείς ποικίλλει. «Είναι στην κρίση του κάθε γιατρού», πρόσθεσε ο Molinet.

Η Northwell Health είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης του κράτους, με 23 νοσοκομεία σε όλη τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το Molinet, περίπου 700 ασθενείς σε ολόκληρο το νοσοκομειακό δίκτυο υποβάλλονται σε θεραπεία για τον κοροναϊό. Ο Molinet δεν διευκρίνισε πόσοι ασθενείς έχουν λάβει μέχρι τώρα τη θεραπεία με βιταμίνη C. Αυτό που επισήμανε είναι πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 25.665 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης, με τα 14.904 κρούσματα να βρίσκονται μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης.

 

plus.queen.gr

25 Μαρτίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης