Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά αναμένεται ξανά επιδείνωση -Έρχονται νοτιάδες και βροχές -Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου

Βελτίωση του καιρού αναμένεται σιγά σιγά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αφού από σήμερα το βράδυ θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

«Ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μαλακός. Στην ουσία εισβάλλουν νοτιάδες που έχουν φτάσει σχεδόν σε όλη τη χώρα και αύριο θέλει προσοχή.

Στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές που σημειωνόταν χιονόπτωση, θα δώσει τη θέση της σε ένα ψιλόβροχο, χιονόνερο αρχικά το οποίο στο τέλος θα σταματήσει» ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Αύριο θα μιλάμε για χιονοπτώσεις μόνο στα ορεινά τμήματα πάνω από 1.200 με 1.600 μέτρα και μόνο στη δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και την Καστοριά θα συνεχίσει να χιονίζει, ενώ θα υπάρχει μια ανάπαυλα στην ουσία.

Πολύ νερό στη δυτική Ελλάδα όμως, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες και κεντρική, δυτική και νότια Κρήτη.

Επιπλέον εξαιτίας του απότομου λιωσίματος του χιονιού στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη, καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς θα ανέβει η στάθμη του νερού, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Θέλει προσοχή το επόμενο 24ωρο.

Το Σάββατο όμως θα έχουμε ξανά επιδείνωση του καιρού στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου με βροχές και χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα» κατέληξε ο γνωστός παρουσιαστής.

newsbeast

Ιανουάριος 9, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης