Βασιλειάδης: Τι «πρέπει» να γίνει για να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα

Σε ερώτηση που αφορά στο αν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη μετά τη «μπούκα» με το όπλο μέσα στο γήπεδο, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε «Αυτό θα το κρίνει ο δικαστής»

Σε εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης κλήθηκε να σχολιάσει το «από δω και πέρα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ερώτημα για το αν θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, ο υφυπουργός απάντησε ότι: «Δεν έχουμε πρόβλημα να μην ξαναξεκινήσει εφόσον δεν υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις».

Στη συνέχεια ανέφερε τα τρία «πρέπει» του, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα:
1. Αλλαγή στον ποινικό κώδικα
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι φέτος οι νόμοι έχουν εφαρμοστεί. Όλες οι ομάδες που έχουν εμπλακεί σε κάποια υπόθεση τιμωρήθηκαν, ενώ για την ανάκληση των ποινών για τον ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι καλυπτόταν από το νόμο. Το θέμα του είναι το παραπάνω: «Ζητούμε να μπουν επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις», διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να προβλεφθούν ποινές ακόμα και για τις δηλώσεις προπονητών ή παραγόντων.

2. Υποβιβασμός για επεισόδια
Επόμενη πρόταση και «πρέπει» του υφυπουργού είναι το «να θεσμοθετήσουμε ότι αν μία ομάδα που συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια πέφτει κατηγορία».

3. Αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας 
«Για να σταματήσει το γαϊτανάκι» μεταξύ αστυνομίας και ΠΑΕ που αφορά στις μεταθέσεις ευθυνών για την προστασία και την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, πιθανά επεισόδια και λοιπά, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε: «Από την πόρτα και μέσα, να γίνεται ό,τι γίνεται στην Ευρώπη. Η ευθύνη θα είναι των ΠΑΕ».

Σε ερώτηση που αφορά στο αν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη μετά τη «μπούκα» με το όπλο μέσα στο γήπεδο, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε «Αυτό θα τοι κρίνει ο δικαστής».

 

 

πρωτο θεμα

14 Μαρτίου, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης