Βασίλης Κικίλιας: «Δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες άνω των 30 χωρίς παραπεμπτικό»

Το Υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για τον δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο όλων των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και τη δημιουργία νέων ογκολογικών θεραπευτικών κέντρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεταικαι τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Ανακοίνωσε δε, σειρά μέτρων που δρομολογεί η κυβέρνηση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο όλων των γυναικών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας σε δήλωσή του:

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ως Υπουργός Υγείας, θέλω να τονίσω πως όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη νόσος θεραπεύεται. Το Υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για τη λειτουργία οργανωμένων προγραμμάτων προ συμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών, με δωρεάν μαστογραφίες και χωρίς παραπεμπτικό. Θέλω επίσης να ανακοινώσω ότι άμεση προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ογκολογικών θεραπευτικών κέντρων στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, ώστε να καλυφθεί πληθυσμιακά η χώρα μας. Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές. Είναι μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε. Και θα την κερδίσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του προσυμπτωματικού ελέγχου των γυναικών θα υλοποιηθεί άμεσα.

medispin

31 Οκτωβρίου, 2019
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης