Έχει καεί το πρόσωπο της -Συγκλονίζει η γιατρός της Ιωάννας -Σημείωμα της 35χρονης: “Σε δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο”

Για την πορεία της υγείας της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, μίλησε η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, εξηγώντας την κατάσταση του θύματος.

Η κατάστασή της είναι σταθερή. Έχουμε ήδη κάνει τρία χειρουργεία και έχουν πάει καλά. Παλεύει, είναι αγωνίστρια, σημείωσε η κ. Καλοφώνου.

Δεν μπορεί κανείς να πει σε τι βαθμό θα αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε χάσει βασικά στοιχεία, έχουν καεί βασικά στοιχεία στο πρόσωπο. Αλλά στην πλαστική χειρουργική προσπαθούμε με αυτά που έχουμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό μέτρο, πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι δεν θα της αρέσει το αποτέλεσμα και ισχύει για όλο τον πρόσωπο που έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο. Το δέρμα είναι ένα όργανο μοναδικό. Δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Προσπαθούμε απλά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όσο πιο κοντά στην πρότερη εικόνα», συμπλήρωσε η κ. Καλοφώνου.

«Ξέρει τις λεπτομέρειες. Έχουμε μιλήσει πολύ, και έχει μιλήσει και με τους ειδικούς, τους ψυχιάτρους που έχει δίπλα της καθημερινά. Ξέρει ότι έχει μια μεγάλη ζημιά και ότι πρέπει να σταθεί δυνατή. Μας έχει εκπλήξει γιατί είναι πολύ δυνατή, έχει πείσμα και επιμονή, και μας βοηθάει. Το μάτι της έχει υποστεί έγκαυμα, όμως έχουμε καλές ενδείξεις. Πάει καλύτερα, είμαστε αισιόδοξοι, θα πούμε το τελικό αργότερα. Είναι υπό αγωγή», συνέχισε η κ. Καλοφώνου.

Αναφορικά με την αντίδραση της 34χρονης Ιωάννας στο ποια είναι η κατηγορούμενη για την υπόθεσή της, η κ. Καλοφώνου επεσήμανε ότι «δεν μπορώ να μεταφέρω συναισθήματα και προσωπικά πράγματα του ασθενούς μου. Εγώ ανακουφίστηκα πραγματικά, γιατί θεωρώ πως η ασθενής μου θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα τις προσπάθειές της για αποκατάσταση, ενώ δεν δίνεται το μήνυμα ότι μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο και να μείνει ατιμώρητος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Σαν βόμβα έσκασε στο χωριό της 35χρονης η είδηση για τη σύλληψή της, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια πράξη.

Κάτοικοι του χωριού και συγγενείς της μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” δηλώνοντας συγκλονισμένοι. Όπως ανέφερε ο ιερέας του χωριού για την οικογένεια της 35χρονης, πρόκειται για ανθρώπους ήσυχους, ανθρώπους της εκκλησίας που έχουν τέσσερα παιδιά και δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα.

Σοκαρισμένη είναι και η γυναίκα που συνδέεται με κουμπαριά και με τις δυο οικογένειες, δηλαδή και με την οικογένεια της 35χρονης αλλά και με την οικογένεια της 34χρονης Ιωάννας. Η γυναίκα επαναλαμβάνει συνεχώς πως “δε θα σου πήγαινε ποτέ μα ποτέ στο μυαλό ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο η μία στην άλλη” τονίζοντας ότι προέρχονται από εξαιρετικές οικογένειες.

Ένα πολυσέλιδο αφήγημα, του εγκλήματος που θα μπορούσε να είναι “τέλειο”, είναι η δικογραφία σε βάρος της 35χρονης που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Αγία Ελεούσα Καλλιθέας, στις 20 Μαΐου. Θα μπορούσε να είναι, αλλά προφανώς τελικά δεν ήταν, αφού η 35χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε ένα μικρό λάθος: Τηλεφώνησε στις 29 Απριλίου σε έναν υπήκοο από το Μπλαγκαντές (τον οποίο ήθελε για κάποιες δουλειές) με την ίδια τηλεκάρτα που είχε τηλεφωνήσει και στην εταιρεία ταξί. Πώς όμως γνώριζαν οι αστυνομικοί (αφού ο Μπαγκλαντεσιανός δεν την γνώριζε) την ταυτότητά της; Το μοιραίο λάθος ήταν πως είχε τηλεφωνήσει προηγουμένως, λίγα λεπτά πριν, με το κινητό της τηλέφωνο στον ίδιο άνθρωπο, όμως το κινητό του δεν είχε σήμα. Έτσι το τηλεφώνημα αποθηκεύτηκε ως μήνυμα, κάτι που θυμήθηκε ο αλλοδαπός και το είπε στους αστυνομικούς. Από εκεί και πέρα η ταυτοποίηση ήταν απλή διαδικασία.
Αρνήθηκε τα πάντα

Η 35χρονη γυναίκα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι της στου Ζωγράφου, τράπηκε σε φυγή, προσπαθώντας, σύμφωνα με τις περιγραφές να διαφύγει. Είκοσι μέτρα παρακάτω την σταματήσαν.

Στο τμήμα όμως συνέχιζε να μη συνεργάζεται και αρνήθηκε (και αρνείται ακόμα)  τόσο την ενοχή της όσο και να γίνει λήψη dna.

Το σημείωμα της 35χρονης: “Σε δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο”

Μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: “Τι θα γίνει με τον πρώην” και τελειώνει “δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο”.

Παράλληλα από τα άλλα ευρήματα είναι σαφές κατά την αστυνομία πως το πρόσωπο που απεικονίζεται από τις κάμερες ασφαλείας να μετακινείται στο σημείο της επίθεσης αλλά και στο σημείο που βρίσκεται ο τηλεφωνικός θάλαμος που τηλεφώνησε στην εταιρεία ταξί, είναι το ίδιο.

Αναφέρουν δε πως από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης.
Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού, ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης), διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από τη γραμμή, σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα, όπως αυτό που φοράει η δράστιδα.

Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος, τον χρωματισμό αλλά και στον χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.
Η κατάθεση της γυναίκας οδηγού ταξί

Όπως καταθέτει η γυναίκα οδηγός ταξί που δέχτηκε την κλήση και  μετέφερε και τις δυο μέρες (19 και 20 Μαΐου) τη γυναίκα, της μετέφεραν πως συστήθηκε ως ελληνομερικανίδα που είχε να δώσει συνεντεύξεις για δουλειές και ήθελε ένα ταξί διαρκώς μαζί της να την περιμένει. Αναφέρει δε πως την παραμονή της επίθεσης, “…καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα η οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του οδηγού του ταξί μου μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.
Την ημέρα της επίθεσης

Την επόμενη ημέρα στις 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30, γύρω στις 9.25, η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε “περίμενε με εδώ, δεν θα αργήσω πολύ” και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς την απέναντι πλευρά, της Αγίας Ελεούσας, και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα, ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ, τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα, τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες”.
Ιωάννα: Ουρλιαζα για βοήθεια

Συγκλονιστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει την επίθεση, το ίδιο το θύμα: “….Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο”.
Για τα μάτια ενός άντρα

Αναφορικά με το κίνητρο της επίθεσης, η αστυνομία αναφέρει πως “οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία  Συγκεκριμένα, η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής μέσεντζερ με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη.

Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη (το μήνυμα δηλαδή). Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί “ελεύθερη ερωτική σχέση” μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής μέσενζερ με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο”.

Το συγκεκριμένο μήνυμα σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας εστάλη πριν από δυο χρόνια και τη ρωτούσε  ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος”.

«Είχαμε ελεύθερη ερωτική σχέση» λέει ο σύντροφος της 35χρονης

Αναζητώντας την άκρη του νήματος οι αρχές διαπίστωσαν ότι η 35χρονη κατηγορούμενη και 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι γνωρίζονταν και στο παρελθόν είχαν επικοινωνήσει μέσω facebook. Σύμφωνα με την αστυνομία η κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει από το θύμα αν είχε σχέση με τον άνδρα που η ίδια εκείνη την περίοδο ήταν μαζί.

Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη Ιωάννα ενώ ο άνδρας που φέρεται να αποτέλεσε το μήλον της έριδος στην  κατάθεση του στις αρχές παραδέχτηκε τη γνωριμία του με την 35χρονη η οποία όπως λέει μετρά δυο χρόνια.

Ωστόσο, ο άνδρας αναφερόμενος στη σχέση τους την χαρακτήρισε «ελεύθερη ερωτική σχέση» η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, στην μαρτυρία του υπογραμμίζει πως είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής messenger με την 34χρονη Ιωάννα η οποία, όμως, σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Πριν από περίπου δυο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μια γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά μέσω messenger όπου και αναπτύξαμε μια «ελεύθερη ερωτική σχέση», την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δυο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή» αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός άνδρας και στη συνέχεια περιγράφει την γνωριμία του με την άτυχη Ιωάννα λέγοντας: «Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε πέντε – δέκα τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Άδεια την ημέρα της επίθεσης είχε ζητήσει η 35χρονη – Το έγγραφο ντοκουμέντο

Προσωπικούς λόγους είχε επικαλεστεί η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα για να απουσιάσει την μοιραία ημέρα από την δικηγορική εταιρεία στην οποία εργάζεται.
Η νεαρή γυναίκα, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, την παραμονή της επίθεσης με email είχε αιτηθεί από τους προϊσταμένους της άδεια προκειμένου να απουσιάσει από την δουλειά της.

Στη αίτηση άδειας της η 35χρονη αναφέρει:

Καλημέρα σας,

Ήθελα να σας αιτηθώ άδεια αύριο στις 20/5/2020 για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένω στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση,

Κ.Ε.

Το αινιγματικό ιδιόχειρο σημείωμα, η τηλεκάρτα και η περούκα

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Το σημείωμα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ξεκινά με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο» και οι αρχές καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο ώστε να διαπιστώσουν αν σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας το πρωί της 20ης Μαΐου.

Το σημείωμα καταγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι της κατηγορούμενης στου Ζωγράφου.

Την ώρα της σύλληψης πάνω στην νεαρή γυναίκα βρέθηκε η περούκα αλλά και η πολυσυζητημένη τηλεκάρτα η οποία, σύμφωνα με τις αρχές αποτέλεσε στοιχείο «κλειδί» για την λύση του μυστηρίου.

Από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα στο σπίτι της.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία:

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.
Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα.
Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κοινωνική και κορίτσι της διπλανής πόρτας, δείχνει στα social η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι!

Ένταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (16.06.2020), οπότε και θα απολογηθεί, εκδόθηκε σε βάρος της 35χρονης, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα.

Ερωτηματικά προκαλούν οι απαντήσεις της 35χρονης στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, στον οποίο φέρεται να παρουσιάστηκε ψυχρή και ψύχραιμη

Η 35χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι γνώριζε για την επίθεση με βιτριόλι μέσω μιας ξαδέρφης της, ωστόσο αρνήθηκε πως τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Ερωτηθείσα για τον επιχειρηματία που, κατά την αστυνομία, ήταν και η αιτία για τις εμμονές της, η γυναίκα φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους.

Μέσα από τις φωτογραφίες που αλιεύσαμε στα social media, η 35χρονη φαίνεται ιδιαίτερα κοινωνική αφού υπάρχουν φωτογραφίες από συγκεντρώσεις και βραδινές εξόδους με τις παρέες της αλλά και συγγενικά της πρόσωπα, όπως εξάλλου ήταν ενεργή και στα social media από τα οποία βοηθήθηκε και η αστυνομία στην έρευνά της για να φθάσει σε εκείνη για την επίθεση με το βιτριόλι.

Και παρά το γεγονός ότι η 35χρονη έχει «κλειστά» και το προφίλ της στο facebook όσο και στο Instagram

megatv.com
capital.
12 Ιουνίου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης