Έκκληση οικονομικής βοήθειας για την οικογένεια της μικρής Αρσενίας

Στις 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το χειρουργείο της μικρής Αρσενίας – Αικατερίνης. Έγινε αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας με μηχανική.Ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο που διήρκησε 11 ώρες.Αφού έμεινε 4 ημέρες στην ΜΕΘ και 3 ημερες στον θάλαμο ανάρρωσης της Καρδιολογικής Κλινικής πήρε εξιτήριο.
Στις 12 Απριλίου και ενώ υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού για επανάληψη υπέρηχου καρδιάς την Παρασκευή 13 Απριλίου, η Αρσενία ένιωσε έντονη δυσφορία.
Μεταφέρθηκε στο Ιασώ Παίδων όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις. Βρέθηκε φλεγμονή στο περικάρδιο και συσσώρευση υγρού. Ο οργανισμός της ήταν πολύ αδύναμος και δεν μπόρεσε να απορροφήσει τα εσωτερικά τραύματα του περικαρδίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φλεγμονή.
Την Παρασκευή , 13 Απριλίου η Αρσενία μπήκε ξανά στο χειρουργείο. Αυτή την φορά 3,5 ώρες η επέμβαση. Μεταφέρθηκε στον θάλαμο ανάρρωσης και φέρει παροχέτευση όπου βγαίνουν τα υγρά από την περιοχή του περικαρδίου.
Και ενώ συνέβη αυτό το αναπάντεχο στην εξέλιξη της ανάρρωσης της μικρής Αρσενίας , συνέβη και κάτι ακόμη.
Ο δεύτερος γιός της μητέρας και αδερφός της Αρσενίας, πραγματοποίησε αξονική τομογραφία στο κεφάλι. Φέρει μεγάλο βαθμό βαρηκοίας στο ένα αυτί. Ο γιατρός συνέστησε αξονική, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΠΝΙ. Τα αποτελέσματα έδειξαν αραχνοειδης κύστη 4 εκ. πίσω από την παρεγκεφαλίδα.
Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μαγνητική τομογραφία στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και την Πέμπτη θα ακολουθήσει ραντεβού με τον νευροχειρουργό στο ίδιο νοσοκομείο, ο οποίος και θα κρίνει την έκβαση της κατάστασης, αναλόγως των ευρημάτων της μαγνητικής τομογραφίας.
Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν εκ νέου εξετάσεις, επεμβάσεις, παραμονή σε νοσοκομεία, φάρμακα κλπ.
Η μητέρα εν όψη όλων αυτών των εξελίξεων είναι αδύνατο να επιστρέψει στην Λευκάδα για να εργαστεί.
Το χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε δαπανήθηκε για το πρώτο χειρουργείο της Αρσενίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ιατρικών εξετάσεων, φαρμάκων και παραμονής της στο νοσοκομείο.
Το δεύτερο χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε χτες, η παραμονή της στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μια εβδομάδα καθώς και η όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον αδερφό της, την οποία θα κρίνει ο νευροχειρουργός, πρέπει να πληρωθούν. Πόρους η οικογένεια δεν έχει αυτή τη στιγμή.
Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ οικονομικής. Το νησί σύσσωμο ανταποκρίθηκε την πρώτη φορά. Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι τέτοιες που ωθούν την οικογένεια να ζητήσει την βοήθειά σας για ακόμη μια φορά.
Τα έξοδα είναι πολλά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια.
Θερμή παράκληση. Όποιος και ότι μπορεί.

Τραπεζικός λογαριασμός
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR95 0171 3850 0063 8501 0238 031
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΟΥ
ΜΩΡΑΪ́ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΚΤΩΡΑ

Φωτογραφία της Σταυρούλα Γαβρίλη.

Απρίλιος 16, 2018
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης