Άδωνις: Αν επιστρέφαμε για δεύτερη φορά σε καραντίνα «θα ήταν καταστροφή»

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της η αγορά πήγε καλά, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η εβδομάδα έκλεισε 40% με 45% πάνω από την αντίστοιχη περσινή και όλα δείχνουν ότι η αγορά λειτουργεί έως τώρα. Διευκρίνισε πως δεν περιμένει μια «φανταστική» χρονιά με άνοδο του τζίρου, αλλά οι ενδείξεις είναι ότι η αγορά λειτουργεί έστω και υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες.

Για το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και ειδικότερα στις 25 Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι την Πέμπτη θα εξεταστούν τα επιστημονικά δεδομένα καθώς ολοκληρώνεται ένα 10ήμερο από την άρση των μέτρων.

«Θα το κρίνει η εξέλιξη της πανδημίας. Εάν είναι καλή εγώ θα επιμείνω και θα προσπαθήσω να πάμε νωρίτερα», τόνισε λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες ζητούν έστω και μια μέρα ή ένα Σαββατοκύριακο όπως ο πεινασμένος τη βροχή.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι το βασικό είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να μην έχουμε πισωγύρισμα, καθώς όπως είπε αν επιστρέφαμε για δεύτερη φορά σε καραντίνα «θα ήταν καταστροφή».

Ωστόσο ο υπουργός θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι πυξίδα μας πρέπει να είναι τα “επιστημονικά δεδομένα” όπως είπε λίγο παραπάνω, και ότι εάν κάποια στοιχεία δείξουν ανάκαμψη των άσχημων στατιστικών υπέρ της νόσου, τότε προέχει η υγεία των πολιτών και όχι η… καταστροφολογία.

 

 

madata

12 Μαΐου, 2020
Κατασκευή και φιλοξενεία ιστοσελίδων Computer World - Ζέλκας Ευριπίδης